Foto: Shutterstock

Daļa Latvijas skolotāju jau ir saņēmuši pirmās "reformētās"
algas. Dažiem pedagogiem atalgojuma apjoms ir audzis, bet citiem tas ir sarucis. "Delfi Aculiecinieks" acina pastāstīt par algas izmaiņām, kā arī novērtēt to, vai reforma uzskatāma par izdevušos.

Vēstīts, ka 1. septembrī spēkā stājās pedagogu algu reforma un minimālā atalgojuma likme tika paaugstināta līdz 680 eiro līdzšinējo 420 eiro vietā.

Iepriekš gan tika norādīts, ka ierobežoto līdzekļu dēļ jaunais likmes apmērs netiks ieviests visās izglītības pakāpēs vienlaikus un vienādā apjomā.

Iepriekš Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) lūdza savu dalīborganizāciju priekšsēdētājiem līdz 17. oktobrim iesniegt informāciju par konkrētu stāvokli katrā pašvaldībā, lai LIZDA padomes sēdē 19. oktobrī varētu objektīvi lemt par radušos situāciju un to, vai nepieciešams domāt par kādām turpmākām rīcībām saistībā ar pedagogu algas reformu.

LIZDA no atsevišķām skolām saņēmusi zvanus, kuros uzsvērts, ka pat vienas skolas iekšienē var būt gan ar reformu apmierinātie, gan arī neapmierinātie pedagogi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!