Foto: AP/Scanpix
Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Arī Latvijā par šo jautājumu sabiedrībā domas krasi atšķiras, tāpēc portāls "Delfi" aicina lasītājus iesūtīt savas pārdomas par to, vai mums ir jāuzņem bēgļi un kā tas turpmāk ietekmēs mūsu valsti.

Apkopojam lasītāju sūtītos viedokļus šeit:

Lielu daļu Eiropas Savienība ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts, arī Latvijas valdība vienojusies, ka nākamo divu gadu laikā uzņems vairāk nekā 500 bēgļu.

Portāls "Delfi" aicina lasītājus sūtīt savus viedokļu rakstus un pārdomas par bēgļiem Latvijā. Materiālu nosūti, izmantojot pievienošanas pogu zem raksta, vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Viedoklis par bēgļiem". "Delfi" gan patur tiesības nepublicēt rakstus, kuros pausta klaja neiecietība vai tiek kurināts rasu naids.

Jau vēstīts, ka Latvijas pilsoņi labprātāk atbalstītu to cilvēku uzņemšanu, kuri savu valsti pametuši kara dēļ, nevis ekonomisku, politisku vai reliģisko uzskatu un darbības dēļ, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktā aptauja.

Vaicāti, kāda ir attieksme pret cilvēku uzņemšanu Latvijā, kuri savu valsti atstājuši kara dēļ, lielākā daļa respondentu jeb 71,7% Latvijas pilsoņu atbildējuši, ka atbalstītu šo cilvēku uzņemšanu Latvijā. Pretējās domās ir 21% pilsoņu, kuri to neatbalstītu.

Savukārt pētījumu aģentūras SKDS augustā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka ja Latvijā izceltos ārēju spēku izraisīti nemieri un būtu iespēja pamest valsti, šādi rīkotos 40,5% valsts iedzīvotāju: bēgļu gaitās noteikti dotos 19,1% iedzīvotāju. Vēl 21,4% valsti visticamāk pamestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!