Foto: Pixabay
Svētkos priecīgi esam ne tikai mēs – cilvēki, bet arī mūsu mājas mīluļi, kuri ļoti novērtē Ziemassvētku eglīti, lampiņas vai arī dāvanas. "Delfi Aculiecinieks" aicina lasītājus iesūtīt sava mājdzīvnieka foto vai video, kur viņš svin svētkus. Labākie attēli kļūs par portāla "Delfi" ziņu ilustrācijām, bet uzvarētājs saņems dāvanu karti.

Gaidīsim fotogrāfijas vai video ar kaķiem, suņiem un citiem mājas mīluļiem, tajā skaitā arī trušiem, pelītēm, ķirzakām, bruņurupučiem un pat mājlopiem, kuri arī svin svētkus! Reportāžā iepazīstini ar savu mājdzīvnieku, kā arī pastāsti, kā viņš svētkus svin kopā ar tevi! Ja tev ir pastāstāms kāds atgadījums par savu mīluli svētku laikā, tad uzraksti arī to!

Fotogrāfijas vai video uzņemšanas datumam nav nozīmes. Tā var būt tapusi vakar vai kaut vai pirms 20 gadiem.

Interesantākos stāstus un reportāžas publicēsim portāla "Delfi" soctīklu kontos – "Facebook", "Instagram" vai "Draugiem.lv". Tāpat visi konkursam pieteiktie mājdzīvnieki kļūs par portāla "Delfi" titulbilžu zvaigznēm. Savukārt konkursa uzvarētājs saņems "Delfi Aculiecinieka" balvu – tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā.

Reportāžu sūti, izmantojot rakstā zemāk skatāmo pievienošanas pogu, vai arī uz e-pastu: aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Konkurss". Konkurss noslēgsies 8. janvārī, bet uzvarētājus sadaļā "Delfi Aculiecinieks" paziņosim līdz 13. janvārim.

Konkursam iesūtītie video

Tā kā "Delfi Aculiecinieks" reportāžu aktualitātēs pagaidām nav iespējams publicēt konkursam iesūtītos video – publicējam tos rakstā zemāk.

"Kenzo norāvis ne vien visas bumbiņas, bet nu jau arī skujas," raksta Paula.

Lasītāja "Madryy" iesūtījusi video, kur kaķis ar ķepu ķeksē šķīvi.


"Bazīlijo Gomess ir britu īsspalvainās šķirnes kaķis, pēc rakstura līdzīgs sargsunim, saimniecisks, kā arī ļoti radoša personība. Kā jau katru gadu – mūsu mājas saimnieks Bazīlijo vēlas dāvanas atvērt pirms Ziemassvētkiem, nekautrējoties izrādīt dusmas, ja tiek traucēts. Rotājumiem jābūt sakārtotiem pēc viņa prāta," raksta Kerija, kura iesūtījusi vairākus video ar inspektoru Bazīlijo.

Bazīlijo pārbauda rotājumus.

Kārtībai jābūt, vai ne?


"Pamanīju šo konkursu un nolēmu piedalīties, jo pirmo gadu meita sagatavoja dāvanu mūsu mājdzīvniekam sunim vārdā Bleids. Stāsts ir par to, ka katru gadu mūsu suns apēd mūsu piparkūkas, kamēr visi esam izgājuši no mājas. Tāpēc meita sacepa tieši sunim piparkūkas un ļāva tās notiesāt. Vienā video suns saņem dāvanu, bet otrā jau notiesā," raksta Kristīne.


"Mūsu ģimenes locekli, bērnu, burmas kaķeni sauc Fifa, viņai šis bija pirmais Ziemassvētku gads un izskatījās, ka, saņemot dāvanu, viņa bija ļoti priecīga,jo visu Ziemassvētku vakaru spēlējās tā, ka beigu beigās pārgurursi nokrita pie egles. Izskatījās kā mazs bērns, kas nupat dabūjis konfekšu paciņu! Viņa ir ļoti zinātkāra uz jaunām lietām. Viss sākās jau pirmajā vakarā, kad mājās parādījās egle, tā tika apsmaržota un pagaršota. Pēc tā visa viņai patika zem tās gulēt," raksta Jānis.

"Kopš izpušķojām eglīti, Lote zvilnēšanai izvēlējās aitādu pie tās. Tad arī tapa smukas bildes ar Loti un dāvanām. Kad bērni izsaiņoja savas dāvanas, arī Lote saņēma savējo, bet nevarēja nepamanīt dziļo vilšanos viņas sejā. Lote neticēja, ka skopie saimnieki neko vairāk par konserviem nav nopirkuši, tāpēc līda dāvanu maisiņā pārbaudīt, vai tiešām tas bija viss," raksta Ēriks.

"Konkursam nosūtu video ar kaķeni Pogu. Filmēts pirms gada, 2019. gada Ziemassvētkos. Pogai tie bija pirmie Ziemassvētki viņas 9 mēnešus garajā dzīvē. Divas dienas eglīte stāvēja izrotāta, neizraisot kaķī īpašu interesi par to...Un tad, pēkšņi..." raksta Liene.

"Līze mājās jaunumus ātri pamana. Šogad par eglīti viņai bija īpaša līksme," raksta Anda.


"Kad kaķim jākāpj kokā, netraucē ne skujas, ne svecītes!" raksta Jānis.

"Garšīgākā Ziemassvētku eglīte!" raksta Rihards.


"Runcis Jusis priecājas par dāvanu Ziemassvētkos. Nē, ne jau par mīksto pledu, bet par kastīti, kur pleds bija ielikts un lentīti, ar ko kastīte bija apsieta. Tik laba un ērta kastīte!" raksta Dace.

"Mūsu ģimenes sunītei Roxijai ir pieci mēneši. Šie ir pirmie Roxijas Ziemassvētki. Liels ir Roxijas prieks par dāvanu, kuru pati var izsaiņot un apēst. Ir arī mantiņa, ar kuru var draiski spēlēties," raksta Elita.

"Leo Brulè ir 2,5mēnešus jauns skotu stāvausu minka mūsu ģimenē. Šie Ziemassvētki un ar tiem saistītās tradīcijas viņš piedzīvo pirmo reizi. Pārbauda rotājumu izturību un paguva jau palūkoties, kā izrotāta eglītes galotne. Pārsteidzoši, bet egle vēl turas!" raksta Ilze.


"Kiras tradīcija-apgāzt Ziemassvētku egli!" raksta Daiga.

"Pikai šie bija pirmie Ziemassvētki. Teicām, ka jādzied vai jāskaita pantiņš, lai saņemtu mantiņu. Pika arī mēģināja to darīt," raksta Laila.

Vita iemūžinājusi video, kurā sunīte Poga sarej mantiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!