Foto: LETA
Trešdienas, 29. jūnija, pēcpusdienā daļā Latvijas plosās pērkona negaiss. Sinoptiķi līdz ar lietu sola arī lielgraudu krusu. Portāls "Delfi" savus lasītājus mudina iemūžināt vasaras negaisu, tā nodarītos postījumus, kā arī foto un video iesūtīt redakcijai.

Foto un video sūti uz aculiecinieks@delfi.lv, reportāžas publicēsim portālā "Delfi".

Sociālo tīklu lietotāju ieraksti liecina, ka patlaban pērkona negaiss skāris Rīgu un Latvijas vidieni.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija liecina, ka trešdienas, 29. jūnija, pēcpusdienā pērkona negaisa dēļ laikapstākļi kļūst bīstami.

Tuvākajās pāris stundās turpināsies pērkona negaiss ar ļoti spēcīgām lietusgāzēm. Negaisa laikā vējš pastiprināsies līdz 15-17 metriem sekundē. Iespējama lielgraudu krusa.

Negaiss tiek prognozēts Latvijas centrālajā, kā arī ziemeļaustrumu daļā. Latvijā spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par karstumu, bet centrālajā daļā – oranžās pakāpes brīdinājums par negaisu, liecina LVĢMC dati.

Negaisi gan nemitēsies arī ceturtdien, brīdina sinoptiķi.

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Iedzīvotājiem jābūt modriem.

Portāla "Delfi" lasītāja Kristīna iesūtījusi video, kurā redzams, ka lietusgāzes appludinājušas viņas mājokli. "Mums ir ūdens mājā iekšā," negaidīto ainu savā video īsi komentē aculieciniece.

Laura Guseva iemūžinājusi negaisu Lielvārdē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!