Foto: Oskars Brikšis
Otrdien daudzviet Kurzemē un Vidzemē pērkona negaiss nodarīja pamatīgus postījumus - pamatīgo lietavu dēļ applūda lielveikali, bet nokritušie koki bloķēja ceļus. Dalies arī tu ar savu negaisa postažas attēlu vai video ar "Delfi Aculiecinieku"!

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu par gaidāmu karstumu otrdien, trešdien un ceturtdien. Oranžās krāsas brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi var kļūt bīstami. Vietām Latvijā iespējams postošs pērkona negaiss ar intensīvām lietusgāzēm, krusu un vēja brāzmām.

Piemēram, otrdien Ventspils šoseja posmā no Tukuma līdz Pūrei sakritušu koku dēļ bija bloķēta vairākas stundas, bet pār dzelzceļa sliedēm nokrituši koki otrdienas vakarā paralizēja dzelzceļa satiksmi uz un no Tukuma. Ieraksti sociālajos tīklos liecina arī par spēcīgā lietus dēļ pārplūdušām ielām un lielveikaliem.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Oskars Brikšis, Kabilē plosījies pamatīgs negaiss ar krusu, kā rezultātā ne tikai nolauzti koki, bet arī apskādēts viņu ģimenes auto - krusa sašķaidījusi automašīnas stiklu, kā arī izveidojusi pamatīgas buktes. Viņš arī stāsta, ka redzējuši pa ceļam arī dažus citus auto ar sasistiem priekšējiem stikliem. Vienai automašīnai bija izsists aizmugurējais stikls, citam arī spogulis.

Reportāžu ar negaisa postažām varat sūtīt vai nu izmantojot zemāk skatāmo reportāžu pievienošanas pogu vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!