Foto: Lieldienas 2010. gada 4. aprīlī un 2008. gada 23. martā Foto: Vilis Bukšs
Laika zīmju vērotājs no Viļakas Vilis Bukšs, kurš allaž portālam "Delfi" stāsta par novērojumiem dabā, kas liecina par gaidāmo laiku, šoreiz iesūtījis arī ļoti krāšņu galeriju, kurā redzama mainīgā daba un laikapstākļi Lieldienās vairāku gadu laikā.

Kā portālam "Delfi" atzīst pats laika zīmju vērotājs, ticējumu par laika vērojumiem Lieldienās ir salīdzinoši maz, jo tie, tāpat kā Lieldienas, ir mainīgi.

Viņš arī padalījās ar dažiem no ticējumiem, piemēram, tur, kur Lieldienās snieg - tur Jāņos līst. "Ja pirmajās Lieldienās lietus, tad līdz Vasarsvētkiem katra svētdiena būs lietaina," atzīmē Bukšs.

Tāpat svarīgi Lieldienās bija lūkoties, ko dara vardes. "Kad vardes Lieldienās iet pāri ceļam, tad būs lietaina vasara," norāda laika zīmju vērotājs, kurš arī vienlaikus ar nākamo ticējumu vieš cerību, ka drīzumā varbūt varēsim sagaidīt pavasari un siltu laiku. "Kad pāriet Lieldienas, tad sākas silts laiks," ar ticējumiem dalās Bukšs.

Piedāvājam aplūkot laika zīmju vērotāja uzņemtās fotogrāfijas Lieldienās no 2007. gada līdz pat 2018. gadam.

Savukārt šeit var izlasīt par to, kādi laikapstākļi mūsu valstī bijuši Lieldienās kopš 2000. gada. Piemēram, pēdējo 17 gadu laikā Latvijā Lieldienās ir bijis pusmetrs sniega, kā arī pat +25,7 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!