Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šodien, gaišā dienas laikā, redzēju, kā pa Šmerļa mežu blakus takai, kur staigā cilvēki, ganās mežacūku ģimene ar mazajiem sivēniem," portālam "Delfi" pastāstīja lasītājs Antons.

Mežacūkas Rīgā pēdējo mēnešu laikā novērotas vairākkārt. Dzīvnieki pat pastaigājušies pa Brīvības ielu un ganījušās uz tramvaja sliedēm.

Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs šomēnes aktualizējis jautājumu par to, ko darīt ar Rīgas mežacūkām. Iepriekš savā sociālā tīkla "Facebook" kontā Ušakovs norādījis, ka "situācija ar mežacūkām pilsētā, lai cik tas arī smieklīgi neskanētu, ir kļuvusi sarežģītāka", un lūdzis padomu, ko īsti iesākt ar Juglas apkārtnē dzīvojošajiem zvēriem.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA jau vēstījis, ka mežacūku postījumu un apdraudējuma novēršanai Rīgas pašvaldībā tiks izveidota Medību koordinācijas komisija. Plānots, ka tā izvērtēs piemērotākos šo dzīvnieku populācijas mazināšanas variantus.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!