Foto: DELFI Aculiecinieks
Nedēļas ieskaņā portāla "Delfi" lasītājus aicinājām rādīt un stāstīt, kā izbauda ziemu. Konkursam līdz šim atsūtītie fotoattēli liecina, ka ziema baudīta, gan braucot suņu pajūgā, gan veļot sniegavīrus un dodoties īpašās pastaigās.

Piemēram, Kitija kopā ar draudzeni, sniegoto ziemu pieredzējusi, arī baudot karstu dzērienu virs koku galotnēm. "Mums ļoti paveicās, skats bija vienkārši lielisks. Sēdējām, dzērām upeņu dzērienu un izbaudījām. Klusumā, bez cilvēkiem un pilsētas steigas," notikušo apraksta lasītāja.

Savukārt Inese piedalījusies ik gadu rīkotajā Sniega dienā Salacgrīvā. "Februārī ik gadu Salacgrīvā noris Sniega dienas sporta aktivitātes, kur var sacensties dažādās aktivitātēs, kā arī braukt ar suņu pajūgiem," stāsta Inese.

Braucienu sniega suņu pajūgā izdzīvojusi arī Elīna Mazule. "Latvijā sniega suņi nav nekas neparasts, taču braukt to vilktā pajūgā pašā Alpu virsotnē bija kas jauns un aizraujošs. To droši varu saukt par īstu ziemas prieku," saka Elīna, kura sniega suņu pajūgā vizinājās Austrijas Alpos.

Estere stāsts par sava vīra ziemas prieku, proti, sniega mājiņu celšanu bērniem. Šogad sniega mājiņas savā īpašumā ieguva Alsviķu bērnudārza bērni. "Mājiņas celšana iepriecināja ne tikai Gati, bet arī bērnus. Sākotnēji bērni centās palīdzēt un ar lāpstiņām cītīgi pienest sniegu, kamēr vien bija spēks darboties," raksta Estere. Šobrīd mājiņa priecē ne tikai bērnus, kuri pa dienu tajā spēlējas. Vakaros garāmgājēju sirdis tā ielīksmo ar logos iedegtām svecītēm. "Ziemu var baudīt dažādi, arī iepriecinot citus," raksta Estere.

"Delfi" lasītājs Sandis portālam klāsta, ka viņa iecienītākie ziemas prieku baudīšanas veidi ir lēkšana ar slēpēm no tramplīna, slēpošana, braukšana ar kamaniņām. "Laiku pavadu ļoti aktīvi un aizrautīgi," apgalvo Sandis.

Par savu īpašo ziemas piedzīvojumu "Delfi Aculieciniekam" vari pastāstīt, sūtot reportāžu konkursam, izmantojot pievienošanas pogu vai uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv. Reportāžas gaidīsim līdz 5. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!