Kristīna ar draugu, izdzirdējuši, ka aiz viņu mitekļa sienas Pļavniekos ventilācijas šahtā kaut kas čab un sitas ar spārniem, nolēma uzlauzt ēkas sienu un putnu izglābt.

Notikumi risinājā šovasar. "Kādu dienu izdzirdējām, kā ventilācijas caurulē kaut kas čab, cenšoties izkļūt laukā. Nospriedām, ka, visticamāk, no jumta ventilācijas caurulē iekritis vai netīšām ielidojis putns. Balodis," klāsta Kristīna.

Tā kā paskatīties caurulē bijis grūti, jo šahta ir augsta, tad abi nekavējoties nosprieduši putnam glābt dzīvību.

"Uztaisījām sienā cauruli un izrādījās, ka tur ir kovārnis. Nabags tikai sēdēja, neko nevarēja izdarīt," atminas Kristīna. Izglābtajam viņi uzreiz devuši padzerties ūdeni. No ēdiena esot atteicies. "Palaidām brīvībā, aizlidoja priecīgs," stāstu papildina lasītāja. Šobrīd caurums sienā jau salabots, bet citiem pāris iesaka radīt labo un palīdzēt "jaunākajiem brāļiem".

Zoologs Vilnis Skuja, komentējot aculiecinieku video, pauž, ka izglābts ir jauns kovārnis, kurš, būdams nepieredzējis, sēžot uz jumta kļūdījies un nejauši iekritis šahtā. Putna vecumu varot noteikt pēc tā sarkanās mutes.

"Kad putni sēž uz skursteņa un tīra spalvas, viņiem spārni ir sakļauti kopā, var gadīties, ka tie krīt. Turklāt, nokļūstot šaurā šahtā, viņiem nav iespēju izplest spārnus un izglābties pašu spēkiem," teic zoologs un slavē kovārņa glābējus, kuri uzlauza sienu un izglāba jaunuli, kurš citādi būtu aizgājis bojā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!