Foto: DELFI Aculiecinieks
Fotogrāfs Aivars Elguts nedēļas nogalē iemūžinājis reģionālās nozīmes P96 ceļa posmu, kas, būdams izraibināts bedrēm un plaisām, līdzinās krāteriem uz Mēness.

Attēli rāda ceļa slikto stāvokli, ko apstiprina arī komentāri pie galerijas sociālajā vietnē "Facebook", kurā citi autovadītāji piebalso, ka ceļš tiešām ir briesmīgā stāvoklī.

Fotoattēli uzņemti 16. februārī autoceļa P96 posmā no pagrieziena uz Krimūnām līdz pagriezienam uz Jelgavu.

LVC statistika liecina, ka pēc 2018. gadā veiktajiem remontdarbiem valsts autoceļu tīklā 64,1% galveno autoceļu ir labā un teicamā tehniskajā stāvoklī, 10,3% ir apmierinošā stāvoklī, bet 25,6% – sliktā tehniskā stāvoklī.

Savukārt uz valsts reģionālajiem autoceļiem, pie kuriem pieder arī aculiecinieka minētais posms, LVC statistika rāda, ka tikai 34,6% autoceļu ar asfalta segumu ir teicamā un labā stāvoklī. 22,6% reģionālo autoceļu to tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, bet 42,8% tas ir slikts un ļoti slikts.

Uz grants seguma reģionālajiem autoceļiem 6,6% ir labā stāvoklī, 47,8% – apmierinošā un 45,6% – sliktā stāvoklī.

Uz valsts vietējiem autoceļiem 31,6% autoceļu ar asfalta segumu ir teicamā un labā stāvoklī, 26,3% tehniskais stāvoklis ir apmierinošs, bet 42,1% - slikts un ļoti slikts. Uz grants seguma vietējiem autoceļiem 6,1% ir labā stāvoklī, 47,4% – apmierinošā un 46,5% – sliktā stāvoklī, liecina LVC apkopotā informācija.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!