Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceļa zīmi uzstāda stāvot ekskavatora kausā – šādu ainu "Delfi" lasītājs Andris iemūžinājis Ventspilī uz Durbes ielas.

"Turpinājums Salu tilta tēmai," bilst lasītājs, atsaucoties uz "Delfi Aculiecinieks" publicēto attēlu, kurā bija redzams, kā celtnieki uz Salu tilta strādā, stāvot ekskavatora kausā.

Valsts Darba inspekcijā (VDI), komentējot Andra sūtīto attēlu, norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.92 par "Darba aizsardzības prasībām, veicot būvdarbus" transportlīdzekļu materiālu pārvietošanai un zemes darbiem, tai skaitā ekskavatoru, lieto tikai tiem darbiem, kādiem tie paredzēti. Tas nozīmē, ka attēlā redzamajā veidā ekskavatoru izmantot nedrīkst. Turklāt tas nav droši nodarbinātajam.

VDI aicina aculieciniekus, kuri fiksē pārkāpumus, nekavējoties par to ziņot inspekcijai, lai novērstu iespējamu nelaimi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!