Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. martā, Ventspils ostā spēcīgais vējš iegrūda prāmi "Stena Baltica" krasta nostiprinājumos. Notikumu video iemūžinājusi "Delfi" lasītāja Elīna.

"Ejot laukā no Ventspils ostas uz jūru lielā vēja ietekmē "Stena Baltica" tika uzpūsts uz piestātnes malu," raksta aculieciniece.

Laikraksts "Ventas Balss" ziņo, ka pēc negadījumā prāmis turpināja reisu. Nopietni bojājumi prāmim netika nodarīti. Vairāk cietuši krasta nostiprinājumi.

Ventspilī vēja ātrums sestdienas pēcpusdienā sasniedza 27,8 metrus sekundē (m/s).

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem diennaktī no sestdienas rīta līdz svētdienas rītam tika saņemti 363 izsaukumi – 305 uz nolūzušu koku novākšanu un 58 izsaukumi, lai novērstu bojātu konstrukciju radīto apdraudējumu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Vēja nolauzto koku novākšana tupinājās arī svētdien, kad tika saņemti vēl 63 izsaukumi.

Arī portāla "Delfi" lasītājs Rihards dalījies ar foto, kurā redzams, ka nolūzis koks uzkritis automašīnai. "Šodien [26. martā] vētras ietekmē nolauzts koks sabojāja pagalma automašīnu," raksta Rihards.

Foto: Delfi Aculiecinieks
Foto: DELFI Aculiecinieks

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!