Foto: DELFI
Kopš septembra uz autoceļa Gulbene-Balvi (P35) posmā Gulbene-Stāmerienas pagrieziens tiek veikti remontdarbi. Satiksmi posmā regulē luksofors, taču autovadītājiem tā gaismas signāli nešķiet nozīmīgi – līdzko ceļš ir brīvs un ir iespēja braukt, viņi brauc, portālam "Delfi" sašutis stāsta Viesturs.

"Katru rītu, gandrīz bez izņēmumiem, virzienā uz Balvu pusi sanāk piespiedu kavēšanās, jo brīdī, kad iedegas zaļais luksofora signāls, kustību uzsākt nav iespējams. Virzienā no Balviem uz Gulbeni brauc transports. Bieži vien šo transporta līdzekļu ir tik daudz, ka tikmēr, kamēr viņi izbrauc šo posmu virzienā uz Balviem, luksoforā jau ir iededzies sarkanais signāls," par problēmu stāsta Viesturs.

"Virzienā no Balviem, ļoti daudzi autovadītāji ignorē luksoforu un vienkārši nekaunīgi viens pakaļ otram "mauc" pie sarkanās gaismas. Tie nav divi, trīs autovadītāji, tas notiek masveidā," papildina vīrietis.

Tāpat viņš atklāj, ka viņa maršruts šajā ceļa posmā no ierastajām 10 minūtēm nu ir pārvērties par 20 un pat 30 minūtēm.

Viesturs arī piemetina, ka likumsargi par šo pārkāpumu noteikti varētu "iekasēt paprāvu summiņu", tomēr šajā ceļa posmā Ceļu policija līdz šim neesot manīta.

Portāls "Delfi" septembrī ziņoja, ka ir sākušies būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Gulbene–Balvi–Viļaka–Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmā no Gulbenes līdz Kazupītei, informēja Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Pārbūvēts tiek ceļa posms no 2,14. līdz 12,68. kilometram. Pagaidām posmā ir tikai ātruma ierobežojums 50 un 70 kilometri stundā.

Vienā posma daļā ceļa konstrukcija tiek pārbūvēta, ieskaitot salturīgā slāņa pārbūvi, otrā daļā – uzlabojot šķembu pamatu. Visā posmā tiek ieklātas divas kārtas asfalta. Tāpat pārbūves laikā Pogupes tilta vietā plānots iebūvēt monolīta dzelzsbetona caurteku.

LVC skaidroja, ka būvdarbiem atvēlēti aptuveni 10 mēneši – 300 kalendārās dienas.

Būvdarbus veic SIA "8CBR", to līgumcena ir nedaudz vairāk nekā 7,6 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem 85 procentus līdzfinansē ERAF.

Posms ir izbūvēts 60. gadu sākumā, un nenozīmīga apjoma remonti tam dažviet veikti 90. gadu sākumā un gadsimtu mijā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!