Pagājušo nedēļu Tukuma novada pašvaldībā tika iesniegts kolektīvs iesniegums, kuru parakstījuši teju divi tūkstoši Tukuma novada iedzīvotāji, lai rosinātu publisko apspriešanu bēgļu uzņemšanas jautājumā, informēja akcijas organizētājs Pēteris Luns.

"Paraksti ir nepieciešami, lai katrs Tukuma novada pašvaldības iedzīvotājs varētu balsot "par" vai "pret" imigrantu – politisko un ekonomisko bēgļu izvietošanu Tukuma pašvaldības teritorijā," norādīja Luns.

10 dienu laikā kolektīvo iesniegumu parakstījuši 1943 Tukuma novada iedzīvotāju, kas, kā norāda Luns, ir vairāk nekā 5% no visiem deklarētajiem Tukuma novada iedzīvotājiem. "Kā arī tie ir 23% no visiem Tukuma novada balstiesīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir piedalījušies pēdējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā," uzsvēra akcijas organizētājs.

Lai gan kolektīvais iesniegums jau iesniegts pašvaldībā, parakstu vākšana turpinās.

"Uzskatu, ka iedzīvotājiem ir tiesības izteikt savu viedokli un katrai pašvaldībai tas ir jāuzklausa. Šis ir vispiemērotākais veids kā to izdarīt - rosinot publisko apspriešanu," skaidroja Luns. Par parakstu iesniegšanu personīgi tika informēts Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!