Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāds portāla "Delfi" lasītājs novērojis, ka no tūristu iemīļotā piejūras soliņa Dzintaros pazuduši tēlniecības darbi – metāla kaijas. "Tā bija vieta, kur visi fotogrāfējās. Izskatās, ka kaijas ir nozāģētas un nospertas. Kājas vien palikušas," vēsta aculiecinieks. Viņa teikto apstiprina arī Jūrmalas domē, kur teic, ka par notikušo vietvara ziņojusi policijai un ir ticis ierosināts kriminālprocess.

Jūrmalas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite sacīja, ka vides objekts – soliņš ar kaijām Dzintaros, Turaidas ielas galā izejā uz pludmali ticis sabojāts 20. aprīlī. Nodarījumu konstatēja Jūrmalas pašvaldības policija. Soliņam nolauztas mākslinieka Kristapa Gulbja veidotās kaijas. Pašvaldībā sola, ka objektu atjaunos.

Pašvaldības policija par zādzību ir ziņojusi Valsts policijai. Vietvaras pārstāve Leite informē, ka ir ierosināts process un noris izmeklēšana par zādzību. Par šādu nodarījumu Krimināllikuma 175. pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Tas atkarīgs no noziedzīgā nodarījuma smaguma.

Tēlnieka Kristapa Gulbja veidotais vides objekts "Jūrmalas baltā kaija" ir izvietots kopumā trīs vietās Jūrmalas centrālajā daļā, tostarp arī Jomas ielā pie Jūrmalas Kultūras centra un skvērā pretī Majoru stacijai. Pavisam tās ir 13 bronzas un viena alumīnija kaija. Mākslas darbi uzstādīti 2020. gada rudenī, Jūrmalas pašvaldībai rīkojot vides objektu metu konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!