Foto: DELFI Aculiecinieks
"Gandrīz katru nakti aptuveni mēneša garumā Ančupānu mežā, pie Rēzeknes robežas, tika demolēta automašīna," portālu "Delfi" informē kāds vietējais iedzīvotājs.

Lasītājs pauž, ka izdemolēto auto pamanījis jau 22. maijā. "Ziņa par notikušo policijai rezultātus nedeva, tikai pēc raksta vietējā avīzē kaut kas tika darīts. Kaut arī numura zīme tika apzināti bojāta, to nebija grūti identificēt," skaidro aculiecinieks. "Atbildīgās iestādes tam nepievērš nekādu uzmanību, kaut arī tuvumā atrodas Otrā Pasaules kara kritušo memoriāls un Ančupānu skatu tornis," neizpratnē ir portāla "Delfi" lasītājs.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova portālam "Delfi" skaidro, ka nu jau gandrīz nedēļu izdemolētā automašīna no Ančupānu meža ir aizvākta. Sieviete atklāj, ka policija saņēmusi sūdzības par izdemolēto transportlīdzekli tikai aptuveni nedēļu pēc notikušā, iespējams, tāpēc, ka automašīna bijusi bez īpašnieka. Automašīnas kādreizējais īpašnieks ir miris, turklāt tā neesot atstāta arī mantojumā.

"Transportlīdzekļa aizvākšana prasīja zināmu laiku, jo šis process bija jāsaskaņo ar pašvaldību. Vēlāk pašvaldībai bija jāatrod kompānija, kas var veikt automašīnas transportēšanu, turklāt laiku aizņēma arī dažādas formalitātes.Tas nevarēja notikt tā uzreiz," skaidro Belova. Valsts policijā informācijas par automašīnas demolētājiem patreiz gan nav, viņa atklāj.

"Ziņas par izdemolēto automašīnu Vērēmu pagastā tika saņemtas 4. jūnijā, kad Vērēmu pagasta komunālās saimniecības darbinieki veica teritorijas apsekošanu un konstatēja sadegušas automašīnas paliekas," portālam "Delfi" skaidro Rēzeknes novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Selecka.

"Vērēmu pagasta darbinieki griezās Valsts policijā, lai pārliecinātos, vai minētā situācija nav saistīta ar noziedzīgām darbībām. Automašīnas atliekas tika aizvāktas un 13. jūnijā Vērēmu pagasta komunālās saimniecības darbinieki ir veikuši minētās vietas sakopšanu," viņa papildina.

Sieviete arī skaidro, ka teritorijas ziņā Rēzeknes novads ir lielākais Latvijā, tāpēc nav iespējams katru dienu apsekot visu pašvaldības teritoriju. Selecka Rēzeknes novada pašvaldības vārdā izsaka pateicību iedzīvotājiem par iesaisti kārtības uzturēšanā novadā un aicina arī turpmāk būt aktīviem un ziņot attiecīgajiem dienestiem, ja kaut kas nav kārtībā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!