Foto: DELFI Aculiecinieks

""Latvijas dzelzceļš" slēpj īstu laika mašīnu Krustpils stacijā!" novēroja "Delfi" lasītājs Andris, kurš iemūžināja Krustpils dzelzceļa stacijas tualetes.

"No ārpuses glīti nokrāsotai mājiņai pavēru durvis. Neticēsiet, bet nokļuvu 30 gadus senā vēsturē. Īsumā: tās ir vienīgās labierīcības, kas tur pieejamas. Jaunie augstie peroni un nenopirktie ātrvilcieni, protams, ir lieliski, bet, kā teica Lāsmiņas tētis: "Kultūra sākas ar mazmājiņu"," raksta Andris, piebilstot, ka "tas, kas attēlos ir baltāks par flīzēm, patiesībā ir bieza hlora kārta".

'Latvijas dzelzceļs' komentārs


Foto: Publicitātes attēli

"Latvijas dzelzceļš infrastruktūras modernizācijas ietvaros veic ne tikai sliežu ceļu izbūvēšanu un nomaiņu, kā arī peronu paaugstināšanu pasažieru ērtībām, bet pakāpeniski labiekārto arī stacijas, ierīkojot tajās mūsdienu prasībām atbilstošas tualetes," portālam "Delfi" skaidro "Latvijas dzelzceļš".

"Visās dzelzceļa līnijas Skrīveri-Krustpils stacijās – Aizkraukle, Koknese, Pļaviņas un Krustpils izbūvētas mūsdienīgas un ērtas tualetes, kas aizstās vecās – ārpus staciju ēkām esošās.

Projekts paredz, ka jaunos sanitāros mezglus savā apsaimniekošanā pārņem vietējās pašvaldības. Šobrīd Latvijas dzelzceļš ir līgumu slēgšanas procesā ar Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņu pašvaldībām, turpinās pārrunas ar Krustpils pašvaldību. Latvijas dzelzceļš izsaka cerību, ka pašvaldība būs ieinteresēta savu iedzīvotāju interesēs šo jautājumu pēc iespējas ātrāk sakārtot.

Tiklīdz visas juridiskās detaļas ar pašvaldībām būs sakārtotas, jaunās tualetes tiks atvērtas apmeklētājiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!