Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā nedēļas nogalē dabas sargi pauda satraukumu, ka lietavas radījušas nopietnus bojājumus Siguldas gājēju serpentīnā, savukārt tā būvnieki SIA "Ventars" nepieciešamos garantijas remontus joprojām neveic. Portāla "Delfi" lasītāja Ieva nofotogrāfējusi, kā izskatās nogruvums serpentīnā.

Aģentūra LETA vēstīja, ka Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) "Ventaram" vairākkārt pieprasījusi veikt garantijas labojumus Siguldas gājēju serpentīna posmā no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam. Tomēr vēl aizvadītajā nedēļā darbi nebija sākti un bojājumi vērsās plašumā.

Lai situāciju risinātu, DAP atbilstoši noslēgtajam būvniecības un projektēšanas līgumam gatavos remontdarbu tāmi un pieprasīs līdzekļus no apdrošināšanas kompānijas. Aptuvenās izmaksas varētu tapt zināmas līdz mēneša beigām. Tad arī būs skaidrs, cik naudas un laika nepieciešams, lai serpentīna ceļu savestu kārtībā.

Jaunajā Siguldas serpentīnā izskalojums posmā no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam radies stipro septembra lietavu dēļ.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp DAP un "Ventaru" noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina jānodrošina takas seguma iesēdumu, nogāžu nostiprināšanas defektu, norobežojumu un koka laipu deformācijas, kā arī notekūdeņu sistēmas izskalojumu novēršana.

Serpentīna ceļa sākumā, pie Gaujas un Svētku laukumā, DAP izvietojusi informējošus plakātus par alternatīviem maršrutiem. Informācija par pastaigas alternatīvām pieejama DAP sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!