Foto: DELFI Aculiecinieks
Rēzeknē pirmais sniegs pirms deviņiem gadiem, 2009. gadā, fiksēts 14. oktobrī, liecina portālam "Delfi" sūtīta aculiecinieka fotogrāfija.

Ja arī tu esi dokumentējis pirmo sniegu vai nu šogad, vai arī kādu citu gadu, ziņo par to "Delfi Aculieciniekam" šeit vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju šogad pirmie sniega graudi fiksēti jau 25. septembrī Ventspilī un Staļģenē. Savukārt 23. oktobra vakarā un naktī uz 24. oktobri Gulbenē un Rēzeknē fiksēts slapjš sniegs.

Pirmā būtiskā snigšana, kas veido nelielu sniega kārtu uz zemes, novērota 24. oktobra rītā Vidzemē, tai skaitā Priekuļu meteoroloģiskajā stacijā. Arī Smilteni pārsegusi neliela sniega kārta, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz nulle grādiem.ides ģeoloģijas un metereoloģijas

Pirmā sniega rekords Latvijā dokumentēts Ainažos, kur 1969. gada 19. septembrī tika reģistrēts slapjš sniegs. Savukārt agrākā pirmā sniega 1973. gada 23. septembrī tika novērota Rēzeknē, kur izveidojās pat trīs centimetrus bieza sniega sega.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!