Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 1. decembrī, pļavā pie Skultes baznīcas, līdzdarbojoties kā Skultes, tā arī Saulkrastu draudzes locekļiem, darināts apjomīgs adventes vainags, portālam "Delfi" ziņo lasītāja Sandra.

"Vainaga pamats veidots no koka konstrukcijas, kas noklāta ar egļu zariem. Tas dekorēts ar apgleznotiem finiera eņģelīšiem un zvaigznēm. Centrā izvietots krustu krusts jeb, kā vēl to mēdz dēvēt, Māras krusts," par vainagu teic Sandra, kura arī pati pielikusi roku milzīgā Ziemassvētku gaidīšanas simbola tapšanā.

Vainagam nav sveču, taču ir četri lieli balti lukturi, ko iededz svētdienās. Pārējo nedēļas dienu vakaros vainagu izgaismo mazie lukturīši. "Vairāk var uzzināt, atbraucot un aplūkojot vainagu klātienē. Laipni aicināti Skultes baznīcas pļavā," aicina sieviete.

Skultes baznīcas mācītājs Ivo Pavlovičs portālam "Delfi" norāda, ka adventes vainags pie dievnama tapis septīto reizi. Ar katru reizi tā diametrs "pieaug" par pāris centimetriem, šoreiz sasniedzot 23 metrus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka septīto gadu pēc kārtas ikviens interesents tika aicināts piedalīties Latvijā lielākā adventes vainaga tapšanā pie pie Skultes baznīcas.

Vainaga veidošana pie Skultes baznīcas kļuvusi par tradīciju, ko aizsāka Saulkrastu (Pēterupes) un Skultes draudzes mācītājs Pavlovičs, lai tādā veidā vēstītu par gaismu, kas pasaulē nākusi līdz ar Jēzu Kristu, un darītu tās gaidīšanas laiku priecīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!