Sestdien, 12. decembrī, pulksten 10.38 lokalizēts ugunsgrēks Rēzeknē, kur ar atklātu liesmu dega būvniecības preču veikals "Depo", ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ugunsgrēka skartajā teritorijā ir piesaistīta uzņēmuma tehnika konstrukciju pārkraušanai, ziņo VUGD. Tās tiek pārbaudītas ar termokamerām un norisinās atsevišķu degšanas perēkļu dzēšana.

Lai novērstu ķīmisko vielu noplūdi, pār Rēzeknes upi uzstādītas deviņas bonas.

Kā vēsta aģentūrai LETA, veikala pārstāvji Valsts vides dienestu informējuši, ka veikalā esošo preču daudzums, tostarp sadzīves ķīmijas, krāsu, bijis tik liels, kāds tas ir ikdienā, proti, nekādu īpašu papildu pievedumu nav bijis. Ir izņemti uzskaites dokumenti un videoieraksti. "Dienesti strādās ar to un precīzāka informācija būs vēlāk," norādīja dienesta pārstāvji.

Valsts vides dienesta pārstāve Kristīne Kļaveniece aģentūrai LETA sacīja, ka sestdien Rēzeknes upē paņemti ūdens paraugi, lai pārbaudītu skābekļa līmeni, un tas bijis normas robežās. Svētdien tiks veiktas atkārtotas pārbaudes. Darbs turpināts, viņa uzsvēra.

Savukārt pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs sacīja, ka pašvaldība centīsies palīdzēt veikala nodarbinātajiem. Tā uzturēs kontaktu ar veikala un ēkas īpašniekiem, kopīgi izstrādājot stratēģiju, kā risināt situāciju. Pozņakovs gan piebilda, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu atbalstu.

Kā novēroja portāls "Delfi", naktī uz sestdienu ar atklātu liesmu dega veikals "Depo". Spēcīgās liesmas sākumā plosījās vienā veikala pusē, taču ap pulksten 4 no rīta jau dega lielākā daļa veikala.

Spēcīgs sadūmojums bija redzams arī no citiem pilsētas mikrorajoniem, ziņo aculiecinieki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) "Twitter" ziņoja, ka izsaukums saņemts pulksten 2.43 uz Stacijas ielu Rēzeknē, kur deg sabiedriska ēka.

Notikuma vietā strādāja 32 ugunsdzēsēji, izmantojot astoņas autocisternas un trīs autokāpnes.

Ēka dega pilnā 13 500 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi norisinājās no ārpuses, jo ēkai vairākās vietās sabrukušas sienas.

No blakus esošajām piecām dzīvojamajām mājām tika evakuēti 70 cilvēki, vēlāk norādīja Valsts policijas Latgales reģionālās nodaļas pārstāve Lāsma Kursīte.

Lai izvairītos no ugunsgrēka radīto dūmu ietekmes, Rēzeknes iedzīvotāji Stacijas ielas apkaimē aicināti atturēties no telpu vēdināšanas un neturēt atvērtus logus.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18. nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Patlaban turpinās izmeklēšana, norādīja policijā.

Cilvēki ugunsgrēkā cietuši nav, portālam "Delfi" norādīja uzņēmumā. Notikuma vietā strādā vairākas ugunsdzēsēju vienības, klātesot arī SIA "Depo DIY" pārstāvjiem.

SIA "Depo DIY" ir izveidota iekšējā darba grupa, kas piedalās ugunsgrēka radīto seku novēršanas darbos. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām valsts institūcijām, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu, uzsvēra uzņēmumā.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!