Teju divas nedēļas autoceļa A7 nomalē stāv pamests avarējis auto, novērojuši autovadītāji. Policijas lūgumam aizvākt negadījumā cietušo spēkratu īpašnieks – Lietuvas pilsonis –, neatsaucās. Savukārt pašvaldība jautājuma risināšanā izrādījusies bezspēcīga. Tās rīcībā nav stāvlaukuma evakuētu auto novietošanai, vēsta portāls "Bauskasdzive.lv".

Baušķenieks Arnis portālam "Bauskasdzive.lv" paudis neizpratni, kāpēc policija šo auto nevarēja transportēt uz kādu stāvvietu, lai tas neapdraud citus satiksmes dalībniekus? "Braukšanu šajās dienās apgrūtina te sniegs, te sasalstošs lietus un šāds, ceļa malā atstāts auto, kādam var būt liktenīgs," savu satraukumu neslēpa Arnis.

Portāls "Bauskasdzive.lv" vispirms situāciju skaidroja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi". Uzņēmumā norādīja, ka transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu uz speciālu stāvvietu pieņem amatpersona, kura sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu par attiecīgo Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu vai arī šajos noteikumos noteiktā kārtībā atzinusi transportlīdzekli par ilgstoši atstātu uz ceļa. LVC konkrētajā situācijā neesot tiesību aizvākt avarējušo auto.

Savukārt Valsts policijā portālam vēstīja, ka negadījums, kurā cieta avarējušais un ceļa malā pamestais auto, notika 9. decembrī. Mērojot ceļu Rīgas virzienā, transportlīdzekļa "BMW X5" vadītājs apdzenot izraisīja sadursmi ar pretim braucošo "Toyota Corolla Verso".

Par minēto ceļu satiksmes negadījumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process. "BMW X5" vadītājs saukts pie administratīvās atbildības un viņam piemērots naudas sods. Savukārt "Toyota Corolla Verso" vadītājs, Lietuvas pilsonis, apsolījis savu auto no notikuma vietas evakuēt. Tā kā tas nav darīts, likumsargi vadītājam sūtījuši aicinājumu steidzamā kārtībā lemt jautājumu par transportlīdzekļa evakuāciju.

"Par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu ir paredzēta administratīvā atbildība. Informācija nodota Bauskas novada pašvaldības policijai, lai lemtu jautājumu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu pret automašīnas "Toyota Corolla Verso" vadītāju par automašīnas stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu un tālāko rīcību ar minēto transportlīdzekli," skaidroja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Arī Bauskas novada dome jautājuma risināšanā atzinusi bezspēcību. Vietvara norāda, ka vēl līdz 2023. gadam teritoriju, kur atrodas avarējušais auto, apkalpo Reģionālās pašvaldības policijas Iecavas nodaļa. Toties Reģionālā pašvaldības policija negadījumā cietušo spēkratu nepārvieto, jo ne Bauskas, ne Ķekavas novadā nav laukuma, kur pašvaldības policija autotransportu varētu novietot.

Bauskas novada pašvaldības policija portālam atzinusi, ka jautājums par atbilstošu normatīvo aktu izstrādi un par laukuma evakuēto automašīnu novietošanai izveidi Bauskas novadā ir iekļauts pašvaldības nākamā gada darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!