Foto: DELFI Aculiecinieks
2012. gada 15. novembrī Jelgavā svinīgi tika atklāts Mītavas gājēju tilts un rekonstruētais J. Čakstes bulvāris. Svinīgais pasākums pagāja ar skaistiem un negaidītiem pārsteigumiem.

"Delfi Aculiecinieka" lasītājiem ir bijusi iespēja tilta celtniecību vērot no pirmā pilona atvešanas līdz pat skaistām nakts bildēm pēc objekta pabeigšanas.

Svinīgā atklāšanā piedalījās ministriju, pašvaldības un darba veicēju pārstāvji. Svinīgas runas uzklausīja vairāki simti jelgavnieku, kuri spēja atrast laiku apmeklēt notikumu vietu darba dienas izskaņā.

Tikmēr viduslaiku tērpos tērpušies, pa tiltu pastaigājās dāmas un kungi, kā arī uzstājas deju grupas "Intriga" meitenes. Pasākumu ar defilē turpināja 4. Jelgavas vidusskolas pūtēju orķestris. Pasākuma noslēgumā uz tilta aizdegās petardes un sākās īsa, bet skaista uguņošana.

Kas notika tālāk? Turpinājumā jaunieši no "Tirkizband" izpildīja jauno Jelgavas himnu "Satiksimies Jelgavā". Dziesmas izpildīšanas laikā negaidīti pazuda tilta apgaismojums. Dziedātāji palika bez muzikāla pavadījuma un strādājošiem mikrofoniem. Misēklis izsauc smieklus klātesošo rindās, bet "Tirkizband" veiksmīgi nodziedāja dziesmu, televīzijas kameru apgaismojumā.

Neilgi pēc dziesmas beigām, elektrības padeve atjaunojās, un visi devās pastaigā pa nu jau oficiāli atklāto tiltu. Gājiena priekšgalā virzījās perkusatīva grupa "Samba de Riga" un izpildīja Brazīlijas ritmus. Tilta otrā galā uz kafejnīcas terases, skatītājus priecēja uguns dejas.

Skaistākais un sakoptākais Latvijas nostūris ir atklāts un gaida jūs ciemos. Atļaušos minēt, ka šī pagaidām ir romantiskāka vieta Latvijā, kamēr neviens cits neuzbūvēs neko līdzīgu vai iespaidīgāku.



View Larger Map
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!