Foto: Zantes pamatskola

Ar labām domām un darbiem visā Latvijā ir aizsākusies "Labo darbu nedēļa 2013", kas ilgs no 13. līdz 21. oktobrim. Kandavas novada Zantes pamatskolas 9. klases audzēkņi "Labo darbu nedēļā" nolēma palīdzēt skolas autobusa šoferītim iztīrīt un nomazgāt skolas autobusu.

Zantes pamatskolas 9. klases skolēni stāsta: "Autobusu iztīrīt apņēmās zēni, bet meitenēm tika uzticēta virtuve. Pa to laiku, kamēr zēni cītīgi tīrīja autobusu, pa virtuvi saimniekoja meitenes, gatavojot zēniem torti. Galu galā skolas autobuss bija tīrs, un mūsu puiši paēduši.

Ko gan vairāk par tīrību un pilnu vēderu vajag?!"

"Labo darbu nedēļā" ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību citiem cilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Tās organizatori ir labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" un HK "Dinamo Rīga".

Akcijas mērķi ir popularizēt un izvērst aizsākto palīdzēšanas kustību, rosināt cilvēkus savstarpēji atbalstīt citam citu, tādējādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un pārvērst projektu par tradīciju.

Šogad akcijas organizatori vēlas īpaši akcentēt jauniešu un bērnu iesaistīšanos labo darbu darīšanā. Tajā skolā, kura būs aktīvākā labo darbu veicēja, 21. oktobrī notiks "Labo darbu nedēļas" noslēguma pasākums, kurā kopā ar akcijas organizatoriem piedalīsies arī zināmi Latvijas mākslinieki.

Akcijas organizatori ar savu piemēru iedvesmo un aicina visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties "Labo darbu nedēļā" – ieplānot un paveikt pašiem savus labos darbus, kam nav nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, kā arī pastāstīt par citiem, kuriem vajadzīga apkārtējo palīdzība.

Kad labais darbs ieplānots vai padarīts, tā aprakstu un fotogrāfijas, kā arī lūgumus pēc palīdzības sūtiet uz "labie_darbi@palidzesim.lv" vai pastāstiet par tiem "Labo darbu nedēļas" stendā TP "Alfa" (netālu no veikala "Rimi").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!