Foto: DELFI Aculiecinieks
"Lai gan festivāls "Lampa" kopumā tiek uzskatīts par liberālu un iekļaujošu sarunu pasākumu, diemžēl pieejamība personām ar kustību traucējumiem pasākumā nav pilnvērtīgi nodrošināta," portālam "Delfi" norāda kāda no 28. līdz 29. jūnijam Cēsīs notikušā pasākuma "Lampa" apmeklētāja.

Aculieciniece festivālā novēroja vairākas teltis-notikuma vietas, kurās piekļuve cilvēkiem ratiņkrēslos bija liegta. Teltis tika izbūvētas uz platformām, kurām netika nodrošināta uzbraukšanas rampa. "Viens no piemēriem diemžēl ir valsts mājas telts," raksta aculieciniece.

Festivāla "Lampa" sabiedrisko attiecību vadītāja Eva Šķēle rīkotāju vārdā apmeklētājai atvainojas par grūtībām, ar kurām nācās saskarties pasākuma laikā. Savukārt festivāla producente Lelde Prūse norāda, ka šogad, rūpējoties par festivāla apmeklētājiem, tika īpaši izceltas tās ieejas parkā, kas ir draudzīgākas iebraukšanai ratiņkrēslā. Dalībniekiem ar kustību traucējumiem bija pieejamas arī īpašas labierīcības, speciālas stāvvietas.

""Lampas" skatuvēs, kuras veidoja paši festivāla organizatori un kurās kādā no pasākumiem kā runātājs piedalījās cilvēks ratiņkrēslā, nokļūšana uz skatuves tika nodrošināta, izmantojot pandusus," pauž Prūse.

Vienlaikus festivāla rīkotāji atzīst, ka pasākuma infrastruktūru iedalāma divās daļās – teltis un skatuves būvēja kā "Lampa" organizatori, tā arī konkursu izturējušās organizācijas, valsts institūcijas, indivīdi, iekārtojot teltis un skatuves pēc saviem mērķiem, vajadzībām un finansiālajām iespējām.

"Daļa no organizatoriem īpaši domā par savas telts pieejamību, savukārt daļai rīkotāju vietas ģeogrāfiskais novietojums un skatuves risinājums bieži vien stipri ierobežoja iespēju šādas piekļuves veidot. Mēs vienmēr uzsveram šādas pieejamības nepieciešamību un to mērķtiecīgi darīsim arī turpmāk," akcentēja festivāla pārstāve.

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!