Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Ivars Koloda dalījies ar fotoattēliem, kuros iemūžinājis 22. februārī ugunsgrēkā cietušo kuģi "Escape" ar bīstamo kravu uz klāja dreifējam pie Kaltenes.

"Kaltenes pusē dreifējošais kuģis Escape un blakus esošais velkonis," raksta "Delfi" lasītājs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka naktī uz trešdienu, 22. februāra pulksten 2.42, Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no kravas kuģa "Escape", ka uz tā izcēlies ugunsgrēks, ko nav izdevies nodzēst ar autonomās ugunsdzēsības sistēmu. Ugunsgrēks sākās motortelpā un izplatījās pa kuģa virsbūvi.

Kuģa "Escape" apkalpe to pameta lābšanas laivā. Savukārt centrs deva uzdevumu blakus esošajam kravas kuģim veikt apkalpes glābšanu. Visi 15 kuģa "Escape" apkalpes locekļi tika uzņemti uz kuģa "Kairit" klāja, kas viņus nogādāja Rīgas ostā.

"Escape" kuģo zem Nīderlandes karoga, un uz tā konteineros ir bīstama krava - polimēri un krāsu materiāli. Patlaban nav ziņu, ka konteineri būtu deguši. Kuģis bija ceļā no Klaipēdas uz Rīgu. Pēc ugunsgrēka tam tika liegta iekuģošana ostā. Kuģis atradās deviņus kilometrus no krasta starp Mērsragu un Roju.

22. februāra vakarā divi velkoņi ugunsgrēkā cietušo kravas kuģi "Escape" sāka vilkt uz Rīgu, aģentūru LETA informēja Jūras spēku sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!