Foto: DELFI Aculiecinieks
Šobrīd Bauskā notiek Mūsas tilta rekonstrukcija, uzbūvēts pagaidu tilts, bet veco tiltu demontē. Šo procesu novērojis arī "Delfi" lasītājs Edgars, kurš pamanījis, ka būvnieki piemirsuši par darba drošību.

"Gribētos, lai šīs bildes redz mūsu iedzīvotāji un darba inspekcija, kamēr nav notikusi nelaime," raksta Edgars.

Tilta būvnieki gan nav vienīgie, kas par darba drošību nedomā, jau vakar ziņojām par pārgalvīgiem augstsprieguma elektrības balstu krāsotājiem.

Valsts darba inspekcijas amatpersonas iepriekš un arī šonedēļ ir klātienē novērojušas, kā darba aizsardzības jautājumi tiek ievēroti konkrētajā darba vietā, portālam "Delfi" stāsta VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs. "Nedz iepriekš, nedz izvērtējot iesūtītās bildes, nav pamata domāt par darba aizsardzības normatīvo aktu pārkāpšanu, kas varētu radīt risku darbinieku veselībai vai dzīvībai. Ir redzams, ka darbiniekiem tiek nodrošināti individuālie aizsardzības līdzekļi (ķiveres, brilles, pretkritiena drošības sistēma utt.), kā arī tie tiek lietoti, bet, piemēram, trepes ir nostiprinātas drošā veidā," komentē Vincevs.

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem notikumiem uzaculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!