Foto: DELFI Aculiecinieks

("Latvijas Dzelzceļš" precizēja sniegtās ziņas.)
Uz laiku remontdarbu dēļ ir slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Skrīveros, taču autobraucēji par to brīdināti netiek un ir spiesti mērot vairākus desmitus kilometru garu apkārtceļu, portālu "Delfi" informēja aculiecinieks.

"Trešdien, 14. septembrī, braucu cauri Skrīveriem un mani pārsteidza tas, ka par dzelzceļa pārbrauktuves remontu autovadītāji reāli var uzzināt , piebraucot tikai pie pārbrauktuves," stāsta aculiecinieks, kurš braucis no Madlienas puses.

Autobraucēju sarūgtina arī fakts, ka nav norāžu par to, kādu apkārtceļu izvēlēties. Viņam pašam nācies meklēt vietu, kur šķērsot dzelzceļu. To viņš izdarīja Koknesē un kopumā nobrauca 25 liekus kilometrus.

"Kamēr viens gūst grandiozu peļņu, apkārtējie cieš materiālus zaudējumus un tērē savu laiku," secina autovadītājs.

Savukārt "Latvijas Dzelzceļa" sabiedrisko attiecību speciālists Māris Ozols norāda, ka par slēgto dzelzceļa pārbrauktuvi iedzīvotāji ir informēti. "Remontdarbi notiek vairākās pilsētās, "LDz" par to informē vietējo pašvaldību, kā arī operatīvo un sabiedrisko pārvadājumu sniedzējus. Skrīveros notiek kapitāls sliežu remonts, pašvaldība par to ir informēta," norāda Ozols.

Savukārt Skrīveru pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Upīts portālam "Delfi" atzina, ka pats personīgi nebija informēts par gaidāmo Skrīveru dzelzceļa pārbrauktuves slēgšanu, tamdēļ arī mājaslapā nepaguva izvietot informāciju.

"Ja es būtu iepriekš zinājis, informāciju izvietotu arī vietējā laikrakstā un pašvaldības mājaslapā," teic Skrīveru pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Upīts. Vaicāts par pagaidu ceļazīmēm, kuras būtu bijis jāizvieto, lai informētu braucējus par slēgto pārbrauktuvi, Upīts atbild, ka tas jādara uzņēmumam, kurš veic remontdarbus. Jebkurā gadījumā pašvaldība ceļa zīmes varot izvietot, tikai saskaņojot ar "Latvijas Valsts ceļiem". Parasti šis process ilgstot apmēram divas nedēļas.

Upīts arī informēja, ka ceturtdien, 15. septembrī, satiksme uz Skrīveru dzelzceļa pārbrauktuves notiks pa vienu joslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!