Foto: DELFI Aculiecinieks
Nu jau vairākus gadus es Dubultu pludmalē vēroju šādu ainu, turklāt aktivitāte notiek tieši brīvdienās - sestdienās un svētdienās, karstajās dienās, kad pludmalē ir sevišķi daudz ļaužu.

Uzmanību šajās dienās piesaista kāds vīrietis ar ūdensmotociklu, kurš vizinās pa jūru. Interesantais ir tas, kā notiek šī ūdens motocikla izkraušana no kvadracikla un pēc tam vizināšanās ar skuteri.

Parasti pēc tam, kad vīrietis ar ūdensmoci jau izvizinājies pa jūru (diemžēl to, kā viņš ieiet jūrā, es neredzēju, bet, visticamāk, tieši tādā pašā manierē), viņš savu skuteri atstāj pludmales smiltīm, pie pašas jūras, lai nekur neaizpeld un dodas pakaļ kvadraciklam. Tad ar visu auto un piekabi iebrauc tieši jūrā.

Taisnību sakot, biju pilnīgā šokā, kad šo ainu ieraudzīju pirmo reizi. Nevarēju iztēloties ko līdzīgu ieraudzīt, biju pārliecināta, ka mašīna tiks atstāta krastā. Auto laikam jau viņam speciāls, paredzēts šādiem mērķiem. Skuteri mašīnas piekabei viņš pieķēdē tieši jūrā.

Tad viņš dodas laukā no jūras un atstāj auto, lai ūdens notek, pats tikmēr pārģērbjas. Un aizbrauc! Jāpiebilst, ka pa krastu ar auto braukt aizliegts. Turklāt vīrietis nemaz nesatraucas par uzņemto ātrumu, taču apkārt ir pulka ļaužu un spēlējas bērni. Kāpēc gan nevarētu ar šādu sporta veidu nodarboties kādā nomaļākā pludmalē un laikā, kad nav tik daudz cilvēku?

Pludmalē taču tai brīdī atrodas tie, kas gan ar lielu izbrīnu visu notiekošo tikai vēro, bet ir arī tādi, kas klusībā šo vīru ienīst, jo tiek traucēta mierīgā pludmals atpūta brīvdienās. Pietam vīrietis neliekas ne zini par bērniem, kuri te spēlējas un skrien.

Varbūt par vīrieti vajadzētu sūdzēties, bet kuram gan un kurā vietā? Manuprāt, ja jau reiz viņš visu šo aprīkojumu ir nopircis, varbūt viņam arī kaut kas pieder piekrastē. Pie tam Dubultos ir glābšanas stacija, bet laikam jau darbinieki šādās darbībās neko pretlikumīgu nesaskata. Ne jau pirmo reizi viņš te tā braukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!