Foto: DELFI Aculiecinieks
"Olaines pilsētā uztaisīta jauna izgāztuve," portālam "Delfi" raksta satraukta pilsētas iedzīvotāja, kura novērojusi, ka iemīļotajā atpūtas vietā nu mētājas būvgruži, tostarp betona un asfalta gabalu krāvumi. Olaines dome sola līdz novembrim kalnu sakārtot, kā arī meklēs vainīgos.

Ārpus pilsētas esošais Olaines ziemas kalns esot iedzīvotāju, sevišķi jau bērnu iemīļota vieta, kur, kā raksta aculieciniece, doties "pēc nogurdinošas darba dienas, vai nedēļas nogalē paslēpot un priecāties par dzīvi kopā ar draugiem un ģimeni". Nesen viņa pamanīja, ka kalnam virsū uzbērti būvniecības atkritumi un pat asfalta seguma gabali.

Olaines domes izpilddirektors Ģirts Batrags par kalnā izmestajiem būvgružiem uzzina no portāla "Delfi". Viņš skaidro, ka, iepriekš saskaņojot, uzņēmumi drīkst pašvaldības piederošajā teritorijā, kur atrodas ziemas kalns, bērt grunti. Tādā veidā gadu no gada kalns tiek uzturēts un palielināts. Pēc šāda principa atpūtas vieta veidota jau desmit gadus, norāda Batrags. "Īsi pirms ziemas sezonas, mēs atvesto izlīdzinām, kalnu sakārtojam. Arī šogad to darīsim, tikai uzdevums būs krietni grūtāk paveicams, jo kalnā kāds ir izbēris arī asfalta gabalus, ko nav atļauts darīt," stāsta Batrags.

Domes izpilddirektors arī atzīstas, ka izsekot pārkāpējiem, kuri patvaļīgi kalnā sabēruši būvgružus, būšot grūti. "Mēs veiksim padziļinātu izpēti un mēģināsim saprast, kas šos atkritumus kalnā ir bēruši, jo tas ir pašvaldības zemesgabals," apgalvo Batrags. Notikušais rosina domei nopietni domāt par teritorijas labāku uzraudzīšanu, piemēram, ierīkojot slēgtu iebrauktuvi kalnā, lai turpmāk varētu kontrolēt, ko uzņēmumi tajā izber.

Batrags pauda pateicību par iedzīvotāju vērīgumu un aicināja Olaines iedzīvotājus līdzīgu novērojumu gadījumā vērsties pie pašvaldības, lai ātrāk varētu nonākt pie risinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!