Laikapstākļi šogad pret zemniekiem un lauksaimniekiem ir bijuši īpaši bargi – spēcīgo lietavu rezultātā upes ir izgājušas no krastiem, kas appludinājušas sējumus un ganības, bet vagas ir pilnas ar ūdeni, kas apgrūtina ražas novākšanu.

Sarunā ar portālu "Delfi" Vija Kačkāne, kura nofilmējusi kartupeļu vākšanu Rēzeknes novada Ilzeskalna pagastā, zemnieku saimniecībā "Ičas Līči", teic, ka pagaidām kartupeļus nav izdevies novākt. "Vēl ceram, ka slapjums aizies un varēsim novākt," optimisma pilna ir Vija.

Viņa arī pastāstīja, ka lietavas darījušas skādi ne tikai kartupeļu laukam, bet arī astoņu hektāru lielajam auzu tīrumam. "Tur nav iespējams iebraukt, tāpat kā kartupeļos. Raža būtu laba, ja vien varētu novākt," atzīst Vija.

Problemātiski "Ičas Līčos" ir arī ar lopu ganībām, jo blakus saimniecībai ir Ičas upe, kas esot pārplūdusi, kā rezultātā lopi nevar tikt pāri upei uz ganībām.

Taujāta par gaidāmo laikapstākļu prognozi, kur tiek solīts spēcīgs lietus teju visā Latvijā, Vija vien noteic: "Kā ir, tā ir, rokas priekšā neaizliksim."

Jau ziņots, ka Latvijai no dienvidiem tuvojas ciklons, kam dots vārds "Tomass". Tā ietekmē pirmdien daudzviet stipri līs un pūtīs brāzmains vējš, kā arī, visticamāk, sāksies jauni plūdi, brīdina sinoptiķi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!