Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirmdien, 11. jūnijā, no jūras Papē bija izskalota nezināmas izcelsmes, dīvaina viela ar specifisku smaku, ziņo "Delfi" aculiecinieks Ivars. Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvis šajā situācijā saskata līdzību ar pagājušogad izskaloto specifisko vielu, kas uz īsu brīdi parādījās Papes pludmalē.

"Pirmajā brīdī nezināmā viela izskatās pēc jau pagājušā gadā konstatētā izskalojuma, kas uz īsu brīdi parādījās Papes pludmalē. Bet tas ir tikai pirmā brīža iespaids, apskatot bildes. Arī toreiz šo vielu apskatot, bija jūtama izteikta smaka, kas atgādināja krāsas emulsijas smaku," skaidro VVD Liepājas reģionālās vides pārvaldes (RVP) Resursu kontroles vadītājs Andris Junkurs.

Viņš piebilst, ka par iespējamu piesārņojumu jūrā, kā rezultātā būtu radušies nezināmās vielas izskalojumi pludmalē, informācija Liepājas RVP nav ienākusi. "Tāpēc mums nav pamata domāt, ka izskalotās vielas izcelsme ir no pēdējā laikā garām gājušajiem kuģiem," pieļauj Junkurs.

Kā skaidro VVD pārstāvis, Liepājas reģionālo vides pārvaldi neviens nav informējis par atklāto piesārņojumu, tāpēc šobrīd nav iespējams sniegt padziļinātu informāciju par vielas izcelsmi.

VVD aicina sabiedrībai nekavējoties sniegt informāciju par šāda veida izskalojumiem, kas tiek atrasti jūras krastā, norādot arī atrašanās koordinātes, lai var pēc iespējas ātrāk identificēt nezināmo vielu izcelsmi un novērst iespējamās sekas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!