Foto: DELFI
Siguldas piedzīvojumu parkā "Tarzāns" ir noticis negadījums, kurā no 9 metru augstuma nokritis parka darbinieks. Cietušais guvis smagus savainojumus un slimnīcā nogādāts smagā stāvoklī.

9. augustā, krītot no augstuma, piedzīvojumu parkā "Tarzāns" smagus savainojumus guva kāds 18 gadus vecs un šovasar par instruktoru strādāt sācis jaunietis, portālam "Delfi" ziņoja kāds anonīms aculiecinieks. Apstiprinājumu notikušajam sniedz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kā arī parkā "Tarzāns", kur apliecina – trase un aprīkojums bijis darba kārtībā.

NMPD informācija liecina, ka izsaukums uz "Tarzāns" Siguldā saņemts 9. augusta pulksten 19.36. No parka uz slimnīcu nogādāts viens cilvēks, kurš pēc kritiena bija guvis vairāku ķermeņa daļu smagus savainojumus un medicīnas iestādē nogādāts smagā stāvoklī. Kā portālam "Delfi" 18. augustā rakstīja aculiecinieks, tad jaunietis patlaban atrodoties reanimācijā un cīnās par savu dzīvību.

Piedzīvojumu parkā "Tarzāns" portālam "Delfi" apstiprināja, ka ir noticis negadījums, kurā no 9,20 metru augstuma nokrita darbinieks. Notikušo izmeklējot Valsts darba inspekcija, kā arī Valsts policija, tomēr, veicot trases pārbaudi, secināts, ka gan inventārs, gan šķērslis bijuši darba kārtībā.

"Šis ir pirmais gadījums, kad kāds cilvēks ir smagi cietis parkā un, ka negadījuma izmeklēšanā ir iesaistītas valsts institūcijas. Darbinieki cer uz cietušā atlabšanu," portālam "Delfi" pauda parka pārstāvis Ruslans Neidings. Arī līdz šim trase allaž tikusi rūpīgi pārbaudīta, tā ir arī Darba inspekcijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra uzraudzībā.

"Konkrētajā trasē nav plānots veikt izmaiņas, jo tad tas nozīmētu likt tai riņķī sietus, margas, gan klientam, gan darbiniekam jāievēro konkrēta sistēma, kā ir jālieto drošināšanas mehānismi. Šobrīd gaidām, ko par notikušo teiks pats cietušais," sacīja Neidings.

Valsts darba inspekcijā portālam "Delfi" norāda, ka pašlaik norit izmeklēšana, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem jāveic 30 darba dienu laikā. Tādējādi komentārus par to, vai konstatēti darba aizsardzības pārkāpumi, inspekcija varēs paust pēc izmeklēšanas.

Kriminālprocesu par notikušo un izmeklēšanu sācis Valsts policijas Siguldas iecirknis. Likumsargu informācija liecina, ka negadījums noticis 9. augustā izklaides parkā Siguldā, kur no nepilnu 5 metru augstuma nokrita atpūtas centra darbinieks.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, proti, par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!