Foto: DELFI Aculiecinieks

Kāds asprātīgs "Delfi" lasītājs izdomājis veidu, kā, izmantojot sasvērušos ugunsdzēsēju torni Jūrmalā, pilsētai var piesaistīt tūristus. Pamesto ēku Privatizācijas aģentūra apseko un martā pārdos izsolē par 56 400 eiro, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

Lasītājs velk paralēles starp kādreizējo ugunsdzēsēju nodaļas torni Jūrmalā un Pizas torni Itālijā. Vīrietis klāsta, ka Pizā uzceltais sasvēries tornis ir viltīgs viduslaiku paņēmiens, kā arhitekti vēlējās atstāt iespaidu uz iedzīvotājiem. Fizikas likumi tornim neļauj nogāzties, jo tā vertikālā līnija, kas stiepjas no smaguma centra, neiziet ārpus pamatu robežām.

"Visiem, kuri brauc cauri Jūrmalai Slokas virzienā, šķērsojot Puķu ielu, Mellužu prospektā paveras aina uz visai neparastu celtni, precīzāk, torni. Reiz tas kalpoja ugunsdzēsēju nodaļas vajadzībām," raksta Sergejs.

Viņš piedāvā šo sašķiebušos torni izmantot tūristu piesaistei. "Tur jau sen vairs neatrodas ugunsdzēsēju nodaļa. Bet tornis ir dzīvs. Precīzāk, pagaidām dzīvs. Gadu no gada tas Mellužu prospektam tuvojas arvien vairāk. Ko lai dara? Vai pilsētā trūkst pamestu ēku? Situācija nav tik ļauna. Man ir ideja! Vienkārši Puķu iela jāpārsauc par Pizas ielu. Domāju, ka šādi pilsētai būs nodrošināts tūristu pieplūdums," ironizē lasītājs.

Jūrmalas domē portālam "rus.delfi.lv" skaidro, ka īpašums Mellužu prospektā 31 pieder valstij. "Privatizācijas aģentūras Būvniecības pārvalde pieņēmusi lēmumu rīkot konkursu, lai piesaistītu speciālistu ēkas tehniskā stāvokļa apsekošanai. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas varēs sagatavot konservācijas projekta dokumentus," teic Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

Privatizācijas aģentūrā portālu "rus.delfi.lv" informēja, ka nekustamā īpašuma objekta tehniskā stāvokļa novērtēšanai uzņēmumu jau izraudzījusies. Nākamais solis ir ekspertīzes veikšana un slēdziena saņemšana.

Turklāt bijusī ugunsdzēsēju nodaļa tiek pārdota. "Aģentūra īpašumu piedāvā iegādāties izsolē. Jaunais īpašnieks saņems ekspertu slēdzienu par ēkas tehnisko stāvokli un varēs veikt nepieciešamos darbus. Ja arī atkārtotā izsolē objektam netiks atrasts pircējs, tad tad aģentūra pati savedīs ēku kārtībā atbilstoši ekspertu slēdzienam. Pēc tam īpašumu atkal pārdos," pastāstīja Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Objekta, tostarp zemes, bijušās ugunsdzēsēju daļas, garāžas, saimniecības ēkas, sākumcena ir 56 400 eiro. Objekta iegādei var pieteikties līdz 22. februārim. Izsole plānota 8. martā. Vairāk par izsoli var lasīt Privatizācijas aģentūras mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!