Foto: DELFI Aculiecinieks

Autostāvvietas ierīkošanai Salaspilī ir nocirsti 15 koki, portālam "Delfi" ziņo kāds aculiecinieks. Tikmēr Salaspils pašvaldība informē, ka nocirsto koku vietā būs ne vien stāvvieta, bet arī jauni apstādījumi.

Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Balcerbule portālam "Delfi" skaidro, ka pirms vairākiem gadiem pašvaldība atrada risinājumu, kā palīdzēt iedzīvotājiem savest kārtībā iekšpagalmus. Liela daļa no tiem ir ar bedrainām brauktuvēm un ietvēm. Turklāt ar ierobežotām iespējam novietot auto. "Katra daudzdzīvokļu māja, kuras iedzīvotāji spējuši vienoties par sava īpašuma nākotni, var iesniegt iepriekš izstrādātu labiekārtošanas projektu. Labākie no tiem saņem pašvaldības līdzfinansējumu 80 % apmērā," teic Balcerbula.

Arī konkrētajā gadījumā, proti, pie nama Enerģētiķu ielā 4, darbi uzsākti, nama iedzīvotājiem vienojoties par teritorijas labiekārtošanu un saņemot pašvaldības atbalstu.

"Situāciju rūpīgi izvērtēja pašvaldības speciālisti, arī dendrologs Andrejs Svilāns. Konkrētie koki savulaik stādīti haotiski, tostarp uz komunikācijām, vairākums no tiem bija bojāti," par pagalma labiekārtošanas procesu klāsta Balcerbula. Plānots, ka pagalmā būs jauni un vietai atbilstoši apstādījumi, rotaļu laukums, stāvvietas, pagalmam taps ainavisks reljefs.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!