Anonīms aculiecinieks portālam "Delfi" ziņo, ka pērn jūnijā, rokot kanalizācijas tīklus Saulkrastos, atrastas četru Pirmā pasaules kara karavīru mirstīgās atliekas, kuru apbedīšanu sākotnēji uzņēmusies īstenot dome, taču vēl līdz sīm brīdim tas nav izdarīts.

"Par atrastajām karavīru mirstīgajām atliekām informēju Saulkrastu domi. Izrādijās, ka ir pat saglabājušies dokumenti, kur šie karavīri minēti, nosaucot to vārdus un uzvārdus.

Sākotnēji domi tas ieinteresēja un tā bija gatava izveidot piemiņas vietu. Pagājis jau gads, bet karavīri guļ šķūnītī nevienam nevajadzīgi," raksta aculiecinieks.

Savukārt Saulkrastu domes pārstāve Marika Grasmane norāda, ka, patiešām, dome pērn Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejas sēdē nolēmusi karavīru apbedīšanai atrast piemērotu vietu, tostarp izstrādāt kapavietas skices, kas ir tapušas.

Tāpat dome sazinājās ar biedrību "Brāļu kapu komiteja", kas nodarbojas ar pārapbedīšanas jautājumiem. Savukārt biedrība sazinājās ar Krievijas vēstniecību Latvijā, jo tika konstatēts, ka atrastie karavīri bijuši no Krievijas. Jau pagājušajā rudenī Krievijas vēstniecības pārstāvji tika informēti, ka vieta apbedīšanai atrasta, kā arī sagatavotas kapavietas skices.

"Pašlaik biedrība koordinē apbedīšanas jautājumus, Krievijas vēstniecība sedz izdevumus, savukārt dome ierāda vietu," skaidro Grasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!