Foto: Shutterstock
Pēc kāda autovadītāja sašutuma saistībā ar Skrīveru dzelzceļa pārbrauktuves slēgšanu bez iepriekšēja brīdinājuma, "Latvijas dzelzceļš" (LDz) oponē, sakot, ka par paredzamajiem remontdarbiem sabiedrība tikusi informēta ar 40 attiecīgām ceļazīmēm dažādos maršrutos.

"LDz pārbrauktuves remontdarbus Skrīveros savlaicīgi saskaņoja ar pašvaldību, kura apņēmās informēt iedzīvotājus, kā arī ar dienestiem, kuri atbild par operatīvo un sabiedrisko transportu. LDz sadarbības partneri apmēram mēnesi pirms plānotajiem remontdarbiem uzstādīja ap 40 informatīvās ceļa zīmes, lai autovadītāji būtu informēti par maršruta izmaiņām," portālam "Delfi" sacīja LDz pārstāvis Māris Ozols.

Arī Skrīveru novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Upīts portālam "Delfi" apliecināja, ka domes vadība patiešām jau laikus bija informēta par gaidāmo remontu. Viņš skaidroja, ka par šo saskaņojumu neesot zinājis un to skaidroja ar komunikācijas kļūmi.

Upīts informēja, ka no ceturtdienas, 15. septembra, satiksme uz dzelzceļa pārbrauktuves daļēji atjaunota – tā notiek pa vienu joslu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien, 14. septembrī, autovadītājs, braucot pa šoseju Tīnūži-Koknese virzienā no Madlienas vēlējās kustību turpināt pāri Skrīveru dzelzceļa pārbrauktuvei, taču bija pārsteigts, ka pārbrauktuve slēgta, bet brīdinājumi par to viņa izvēlētajā maršrutā nav izlikti. Aculiecinieks bija spiests mērot vairāk nekā 25 liekus kilometrus, lai šķērsotu dzelzceļa sliedes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!