Talsu novada Valdgales pagastā Lielsalās otrdienas pēcpusdienā kūdras purvā izcēlies ugunsgrēks, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks.


"Izskatās, ka ugunsgrēks izcēlies jau ap pulksten 17, jo pēc dūmiem spriežams, ka deg vairāk nekā 100 hektāri. Šobrīd ugunsgrēku dzēš vairākas ugunsdzēsēju brigādes no tuvākajiem rajoniem," redzēto skaidro aculiecinieks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālu "Delfi" informē, ka izsaukums uz notikuma vietu Valdgales pagastā saņemts pulksten 17.33. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka lielā platībā deg kūdra.

Trešdien no rīta kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās - pieturoties vējainam laikam, kā arī sausumam, liesmas strauji izplatījās un kopējā degšanas platība ir vairāk kā 100 hektāri, informē VUGD. Paralēli norit arī blakus esošā meža ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Ņemot vērā, ka kūdras un meža ugunsgrēkā veidojas piedūmojums, VUGD aicina iedzīvotājus, ja viņi jūt dūmus, aiztaisīt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.


Purva un meža dzēšanā iesaistījušies vairāki desmiti ugunsdzēsēju – glābēju, Valsts meža dienests, helikopters, kā arī no blakus esošā uzņēmuma aizlienēta tehnika, kas varētu līdzēt liesmu apdzēšanai. Ugunsgrēka likvidācijā pieaicināts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters ar ūdens maisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!