Pirmdien, 14. decembrī, turpinās nedēļas nogalē nodegušā būvniecības preču veikala "Depo" sienu demontāžas darbi, portālu "Delfi" informēja aculieciniece Anna.

Kā norādīja Anna, darbi sākušies jau pirms pulksten 8 rītā un turpinās visu dienu.

Rēzeknes pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs portālam "Delfi" atklāja, ka pirmdien ir atvērta satiksme pa Stacijas ielu garām nodegušajam "Depo", kas nedēļas nogalē bija slēgta.

Konkrētas turpmākās darbības pašvaldības pārstāvim bija grūti nosaukt, jo "līdz pat vakardienai tur kūpēja, un līdz pat vakardienai tur turpinājās lokalizēšanas process".

Tāpat viņš apliecināja, ka pašvaldība savu iespēju robežās sniegs palīdzību, ja tā būs nepieciešama.

Jau ziņots, ka glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma sestdien pulksten 2.43, bet pulksten 10.38 ugunsnelaimi izdevās lokalizēt. Veikals Stacijas ielā 31 dega pilnā 13 500 kvadrātmetru platībā.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18. nodaļas par noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Izmeklēšana turpinās, norādīja policijā.

SIA "Depo DIY" piederošā manta nodegušajā veikalā Rēzeknē ir apdrošināta, notiek visu negadījuma seku apzināšana un tiks veiktas zaudējumu aplēses, informēja uzņēmuma pārstāvis Matīss Rutks.

Uzņēmums sola darīt visu iespējamo, lai atjaunotu veikalu pilsētā. ""Depo" Rēzeknes veikalā strādā 93 darbinieki. Tā ir spēcīga, saliedēta, sastrādājusies profesionāļu komanda. Mēs meklēsim risinājumus, kā visiem kopā pārvarēt šo nelaimi," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis.

Rutks arī norādīja, ka ugunsdzēsēji veikalu sāka dzēst no ēkas puses, kurā atradās zoo nodaļa, bet diemžēl ēkā vairs nebija iespējams iekļūt.

Šādi izskatījās veikala apkārtnē sestdien, 12. decembrī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!