Stopiņu novada ciemā Dzidriņas trešdien agrā rītā ugunsgrēks izcēlās jaunuzceltā divstāvu namā, portālam "rus.delfi.lv" ziņo aculiecinieks Vladimirs.

Vladimirs stāsta, ka viņu ap pulksten sešiem no rīta pamodināja suņa rejas, tad arī viņš ieraudzīja, ka deg māja kaimiņos. "Uzreiz izsaucu ugunsdzēsējus. Atbrauca piecās minūtēs," stāsta lasītājs. Viņš klāsta, ka divstāvu nams nodega gluži kā sērkociņš pusstundas laikā.

"Paveicās, ka ziema, jo dzirksteles un ogles lidoja uz visām pusēm," rezumē Vladimirs. Viņš apgalvo, ka māja bija paredzēta divām ģimenēm un tika pārdota. Mājoklis bija jauns, tajā vēl neviens nebija ievācies. Vladimirs pieļauj, ka ugunsgrēka rašanās iemesls meklējams elektroinstalācijā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) vēsta, ka izsaukums uz Stopiņu novadu, kur degusi divstāvu neapdzīvota māja, saņemts trešdien pulksten 6.08. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka māju pilnībā ieskauj liesmas, norauts jumts.

Ugunsgrēks tika kategorizēts kā paaugstinātas bīstamības, kopumā tas apņēma 450 kvadrātmetrus un lokalizēts pulksten 7.25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!