Otrdien stiprajā vējā Siguldas pusē nolauztas desmitiem priežu un egļu, kā arī izpostīta kluba "Siguldas Bebri" teritorija, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieki.

Aculiecinieks Ainārs Frīdrihsons iemūžinājis, kā vētra nolauzusi desmitiem skujkoku. Fotoattēli tapuši otrdien laikā no pulksten 13 līdz 13.40.

Savukārt Ardis informē, ka ap pulksten 12 virpuļviesulis plosījies Siguldas novada "Bebroņos. "Šodien Siguldas novada "Bebroņos" plosījās virpuļviesulis, iznīcinot visu, kas bija tam ceļā. Izpostīta ūdensslēpošanas kluba "Siguldas Bebri" teritorija," vēsta Ardis.

Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Zīverte portālam "Delfi" pauž, ka pilsētas teritorijā stiprais vējš postījumus nav nodarījis. Spēcīgāks vējš plosījies uz Jūdažu pusi, kur lūzuši koki, privātmājām cietuši jumti.

Pašlaik pašvaldība apzina iespējamos zaudējumus un lems par to, kā varētu palīdzēt saimniecībām, kuras cietušas vētrā, informēja Zīverte.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) laikā no pulksten 6.30 līdz 15.18 saņēmis sešus izsaukumus, informē VUGD pārstāve Inta Šaboha.

Inčukalna novadā uz ceļa braucamās daļas nolūzis koks. Savukārt Rīgā uz automašīnas koks uzkritis Ikšķiles un Vecumnieku ielā.

Siguldas novadā uz ceļa vētra nogāzusi astoņus kokus, tāpat koki lūzuši Olaines novadā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Latvijas centrālajos un austrumu rajonos otrdienas pēcpusdienā gaidāms spēcīgs negaiss, kura laikā būs krasas vēja brāzmas un pamatīgas lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pērkona negaisa laikā vēja brāzmas sasniegs 15-19 metrus sekundē. Dažviet iespējama arī krusa. Pērkona negaisi turpināsies līdz vakaram.

Ziņo arī tu par stiprā vēja postījumiem Latvijā un reportāžu sūti "Delfi Aculieciniekam" uz aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!