"Vakar pa dienu un naktī pa Tukuma pilsētu un apkārtni braukāja armijas mašīnas. Šodien tas turpinās. Kas notiek?" portālam "Delfi" sestdienas vakarā vaicāja kāds lasītājs.

Kā iepriekš informēja Aizsardzības ministrija, no 8. līdz 14. augustam Tukuma un Engures novados norisinās 1. Zemessardzes novada mācības "Lielais Zobens 2016", kurās kopā trenējas Latvijas, Lietuvas un ASV Mičiganas Nacionālās Gvardes karavīri un zemessargi.

Mācībās piedalās vairāk nekā 780 dalībnieku, un tās ir šā gada lielākās mācības 1. Zemessardzes novadā.

Mācību mērķis ir pilnveidot komandvadības spējas un pārbaudīt vienību spējas plānot un īstenot aizkavēšanas operācijas. Lauka taktiskā vingrinājuma laikā, kas norisinās no 12. līdz 14. augustam, atbalstu sniedz arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17".

Ministrija arī atgādina, ka Nacionālo bruņoto spēku vienībās augustā turpināsi intensīvs vasaras mācību cikls. Mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!