Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Samariešu apvienība (LSA) sadarbībā ar mazumtirgotāju "Lidl Latvija" septembrī aizsāka Latvijā pirmo ziedošanas iespēju taromātos vientuļo senioru atbalstam. Līdz šim saziedoti vairāk nekā 1300 eiro, ko labdarības organizācija izmantos dažādu ikdienas sadzīves preču un arī pārtikas iegādei, piemēram, šampūnam, veļas pulverim, tualetes papīram, gultas veļai, dvieļiem.

Labdarībai tikusi nodota depozīta maksa no 13 tūkstošiem pudeļu. Šajā laikā visaktīvākie ziedotāji ir bijuši "Lidl" veikalos Ogrē, Liepājā un Rīgā.

Taromātos ziedotā naudas summa pilnībā nonāk LSA rīcībā, lai sniegtu atbalstu LSA aprūpē esošiem vientuļiem senioriem programmā "Vecums nav vientulība". Šobrīd jau tiek komplektētas paciņas ar pārtiku un ikdienas sadzīves precēm, kuras LSA darbinieki tuvākajā laikā nogādās vientuļajiem senioriem Rīgā un reģionos.

Ziedojumus paredzēts izmantot dažādu ikdienas sadzīves preču un arī pārtikas iegādei, piemēram, šampūnam, veļas pulverim, tualetes papīram, gultas veļai, dvieļiem, jo tieši šādu lietu akūti trūkst daudziem vientuļiem un aprūpējamiem senioriem.

"Energoresursu krīzes dēļ josta ciešāk jāsavelk ļoti lielai sabiedrības daļai, katri 10 centi ir būtiski gan tiem, kas ziedo, gan tiem, pie kā ziedojums nonāk. Mēs bieži dzirdam, ka ziedot, izmantojot taromātu, ir visas ģimenes lēmums, un mums ir liels prieks par augošo empātiju Latvijas sabiedrībā. Labdarības projektam "Vecums nav vientulība" saziedotie 1300 eiro ne tikai piepildīs kādu praktisku sapni, bet dos arī piederības un ģimenes sajūtu vairāk nekā 100 senioriem, jo tās nav tikai paciņas – tie ir sirsnīgi apciemojumi," akcentē LSA vadītājs Andris Bērziņš.

Ziedojumi taromātā tiek novirzīti vientuļu un aprūpējamu senioru atbalstam pēc reģionālā principa. Piemēram, Ogres "Lidl" veikala taromātā ziedotie līdzekļi tiek izmantoti primāri Ogres novadā. Šis princips ir attiecināts uz visiem reģioniem, kur strādā samariešu kustība un atrodas "Lidl" veikali.

Patlaban LSA aprūpē ir vairāk nekā 2700 vientuļo senioru Latvijā. Taromāti "Lidl veikalos", kur var ziedot, atrodas Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Ziedošanas process ir maksimāli vienkāršs un atklāts – nododot taromātā iepakojumu, līdzās naudas izmaksas iespējai uz ekrāna ir pieejama poga "Ziedot". To nospiežot, tiek veikts ziedojums par nodoto iepakojumu depozīta summu. Tā pilnā apmērā tiek pārskaitīta Latvijas Samariešu apvienības projektam "Vecums nav vientulība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!