Pie portāla "Delfi" vērsusies kāda ģimene, lai izstāstītu, cik postošas sekas var būt, laikus nesaņemot tiesas pavēstes. Nebūdama informēta par tiesvedību, ģimene zaudējusi daļu lauksaimniecības zemes un meža. Tieslietu ministrija gan skaidro, ka Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja atjaunot tiesvedības procesu, ja tam ir pamatots iemesls, – un nesaņemti sūtījumi var būt šāds iemesls.

Buldozera nogāztie koki, zemē sakrituši un ar zāli apauguši, joprojām stāv meža privātīpašumā Rožupes pagasta Kūkusiliņos. 2018. gada sākumā tur bez zemes saimnieces ziņas iebrauca SIA "RD Kūdra" strādnieki, lai izplēstu uzņēmuma tehnikai ceļu uz purvu kūdras ieguvei. Ja šo rosīšanos īpašumā nejauši nebūtu pamanījis īpašnieces dēls, iespējams, saimniece, dzīvodama Rīgā, par notiekošo uzzinātu stipri vēlāk. Un, ļoti iespējams, laikus netiktu novērsta varbūtēja nelaime.

Sergejs portālam "Delfi" pastāstīja, ka uz mammas īpašumu tolaik braucis regulāri. Lai gan pats dzīvoja Līvānos, viņa darbavieta atradās no ģimenes lauku īpašuma pāris kilometrus attālajā kūdras uzņēmumā. Paša sirdsmieram viņš divas trīs reizes nedēļā apmeklēja īpašumu, vēlēdamies pārliecināties, ka uz laiku bez lietotājiem palikusī māja un lauksaimniecības tehnika, kā arī viņa motocikli joprojām ir drošībā.

Dienā, kad pirmoreiz pamanīja rosību mātes 13 hektārus plašā īpašuma nostūrī, Sergejs devās aprunāties ar strādniekiem. Atklājās, ka uzņēmumam, kas cērt kokus un iebrauc sliedes uz purvu, tiesa ļāvusi Sergeja mātes īpašumā ierīkot servitūta ceļu. Šie bija negaidīti un nepatīkami jaunumi gan Sergejam, gan mammai un viņas vīram. Pārvietodamies ar smago tehniku, vīri jau bija paguvuši izdangāt kaimiņam iznomāto lauksaimniecības zemi (1368m2) un izpostīt daļu meža. Tomēr lielāko apjukumu radīja tas, ka ģimenei nebija ne jausmas par sēdi, kurā izlēma viņu lauku īpašuma likteni. Tiesas pavēsti un tiesas spriedumu viņi nebija saņēmuši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!