Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra apkārtne Rīgā, Jelgavas ielā 1 nav attīrīta no atkritumiem, starp kuriem ir arī matracis. "Vai tāpēc, lai studentiem brīvajos brīžos būtu kur atpūsties?" neizpratnē ir kāda Pārdaugavas iedzīvotāja.

Sazinoties ar Latvijas Universitāti, portāls "Delfi" noskaidroja, ka Akadēmiskā centra apkārtnes teritorija – gar dzelzceļa uzbērumu – ir Rīgas pilsētas pašvaldības īpašums. Tomēr mācību iestāde sola, ka drīzumā sakops minēto vietu.

Savukārt Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā, kur arī apstiprina, ka fotogrāfijā redzamā teritorija gar dzelzceļa uzbērumu ir Rīgas pilsētas pašvaldības īpašums. Teritoriju izpilddirekcija plānojot sakopt līdz 17. aprīlim.

Ziņots, ka 2015. gada 7. septembrī Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 tika atklāts jaunuzceltais Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, kurā vienuviet mājos aptuveni 1500 studenti, pārstāvot piecas fakultātes – Bioloģijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Ķīmijas un Medicīnas fakultāti, kā arī Fizikas un matemātikas fakultātes Optometrijas un redzes zinātņu nodaļu, portālu "Delfi" informēja LU preses centrs.

LU DAC celtniecība tika sākta 2014. gada 28. februārī, kad saņemta būvatļauja ēkas celtniecības uzsākšanai. Kopš tā brīža tika uzsākta ēkas būvniecība – jau martā Torņakalnā darbojās būvtehnika, bet maijā iecementēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Pērnā gada oktobrī tika svinēti spāru svētki, bet 7. septembrī, nedaudz vairāk kā pēc pusotra gada kopš būvdarbu uzsākšanas, ēka ir nodota dabaszinātņu studentu rīcībā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!