23. jūnijā Rīgas Centrāltirgū (RCT) garāmgājēji vēroja nepatīkamu situāciju, ziņo Rinalds. Apsargs krievu valodā aizskāra vecu sievieti, neļāva viņai barot putnus, pēc tam solīja izrēķināties ar garām ejošu vīrieti, kurš sirmgalvi aizstāvēja.

"Apsardze krievu valodā dzina prom tantiņu, kas baroja putnus, bļāva un lamāja. Cik saprotu, tad garāmgājējs teica, ka tā nevajadzētu runāt ar vecāku cilvēku, bet viens no apsargiem ar to nebija mierā un bija gatavs situāciju risināt citādā ceļā. Nedomāju, ka tas ir normāli. Saprotu, algas mazas, kontingents visāds, taču jādomā ar galvu," sašutumu pauž Rinalds.

Iesūtītajā video materiālā redzams, ka viens no apsargiem vēršas pret aizstāvi, izmantojot rupju leksiku, grūsta vīrieti. Pārējie divi apsargi aizsvilušos kolēģi cenšas nomierināt. Savukārt aizstāvja draudzene pūlas viņu aizstumt prom no agresīvā apsardzes darbinieka.

RCT Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Aleksandrs Šuņins apgalvo, ka piekrīt aculiecinieka teiktajam un apsarga rīcību neuzskata par atbilstošu. "Bez šaubām, agresīva uzvedība nav pieļaujama no abām pusēm," viņš norāda.

Šuņins arī informē, ka ir sākta dienesta pārbaude. "Diemžēl šajā video fragmentā nav redzams, kad viss sākas, kāds bija situācijas iemesls. Tomēr konfliktā iesaistītais vīrietis jau kontaktējas ar RCT administrāciju, un esmu pārliecināts, ka tas palīdzēs novērtēt notikušo pēc būtības," skaidro Šuņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!