1. jūnija rītā Rīgā, Ilūkstes ielā novērots pasažieru mikroautobuss, kurš par spīti smagās automašīnas aizšķērsotam ceļam, turpināja kustību, raisot bīstamu situāciju, vēsta Jānis.

"Vadītājai pilnībā nelikās svarīgi domāt par mikriņā esošo un apkārtējo drošību," piktojas Jānis.

Uzņēmumā "Rīgas mikroautobusu satiksme" gan noliedz, ka pasažieru transports būtu pārkāpis noteikumus. Saskaņā ar uzņēmuma viedokli, noteikumus pārkāpa autokravas mašīnas vadītājs, kurš aizšķērsoja braukšanas joslu no labās puses braucošajiem.

Uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja gan arī vienlaikus atzīmē, ka ekspressbusa vadītājs konkrētajā situācijā varēja rīkoties uzmanīgāk, braukt lēnāk, lai pārliecinātos, ka pirms šķēršļa apbraukšanas manevra veikšanas pretī nebrauc mašīna. "Video ir redzams, kā pirmā automašīna pārkārtojas nedaudz pa labi, lai sabiedriskais transports varētu apbraukt šķērsli. Savukārt otrā automašīna, nevis ļauj pabeigt manevru, bet brauc pretī," notikušo analizē Lazdiņa.

Uzņēmums aicina autovadītājus izturēties ar sapratni pret sabiedrisko transportu, kas augu dienu brauc pilsētas maršrutos un rūpējas par pasažieru nonākšanu galamērķī saskaņā ar grafiku.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!