Foto: DELFI Aculiecinieks
"Februārī uz remonta laiku slēdza Mākslas muzeju, taču slēgšanu izjutīs ne tikai mākslas un kultūras baudītāji, bet arī paši mazākie – bērni," – raksta Rīdzinieks.

"Nebiju kādu laiciņu gājis garām Mākslas muzejam, bet saulaini aukstajā marta dienā ceļš veda cauri Esplanādei uz Valdemāra ielas pusi. Liels pārsteigums bija priekšā ieraugot lielu sētu, it kā grasītos celt kādu debesskrāpi. Taču sēta un dažu gājēju celiņu slēgšana ir sīkums.

Tagad vasarā bērniem pilsētas centrā būs par vienu rotaļu laukumu mazāk, jo par labu naudu uzceltais laukumiņš tagad ir aiz sētas un tajā jau uzslietas celtnieku būdiņas. Vēl viens zaudējums rīdziniekiem būs tualetes slēgšana. Jā, arī vieta, uz "kurieni ķeizars kājām iet", tagad ir aiz sētas. Izskatās, ka tualete būs speciāli tikai strādniekiem. Bet līdz šim tā bija maksas tualete, tad ceru, ka arī strādnieki par tualetes apmeklēšanu tagad maksās 20 santīmiņus.

Un izrādās, ka Mākslas muzeja remontam ir nepieciešamas arī izzāģēt kokus, kās tā jau pilsētas centrā ir retums..."

Papildināts ar Rīgas domes komentāru:

"Bērnu laukums no Esplanādes pašreizējās vietas, saistībā ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja remontu tiks pārvietots uz citu vietu turpat tuvumā. Pašlaik tiek meklēts vispiemērotākais risinājums. Bērnu laukuma pārvietošana tiks veikta, tiklīdz to atļaus laika apstākļi.

Arī publisko tualešu trūkumu rīdziniekiem un pilsētas viesiem nevajadzētu izjust, jo turpat netālu, aiz Raiņa pieminekļa ir uzstādīta publiskā tualete," - Delfi Aculiecinieku informēja RD Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Kalaus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!