Foto: F64
"Pirmdien laikā no pulksten 14.00 līdz 15.00 braucu 48. autobusā. Brīdī, kad autobuss brauca pa Mežaparku, viens apreibinājies jaunietis, kas izskatījās pēc narkomāna, apstaigāja pasažierus un prasīja naudu," raksta notikuma aculiecinieks, kas vēlējās palikt anonīms.

"Pasažieri, baidīdamies, ka naudas nedošanas gadījumā varētu tikt aplaupīti vai fiziski ietekmēti, deva naudu. Situācija bija neapskaužama - šoferis aizņemts ar autobusa vadīšanu, bet salons pustukšs, kurā lielākoties tikai sievietes un bērni. Izkāpt arī nebija droši, jo apkārt diezgan nomaļas pieturas. Turklāt kādā mirklī dzirdēju, ka šis jaunietis kādam (man izskatījās, ka autobusa aizmugurē sēdēja šim jaunietim pazīstams cilvēks) teica, ka gribot braukt ar šo pašu autobusu atpakaļ. Šī iemesla dēļ mainīju maršrutu, lai vairs nav jābrauc ar 48. autobusu.

Vai Rīgas satiksme varētu veikt kādus preventīvus pasākumus, lai šādi gadījumi neatkārtotos? Piemēram, ieviest līdzīgu sistēmu kā "Forum Cinemas" - kāds telefona numurs uz kuru nosūtīt īsziņu, lai izsauktu palīdzību. Jo šajā situācijā es būtu gribējusi izsaukt policiju, bet nevarēju, jo baidījos.

Agrāk šādas situācijas risināja konduktori, bet diemžēl e-talons šo funkciju neveic. Tāpēc, elektronizējot biļešu pārdošanu, vajadzētu atrisināt drošības jautājumu nomaļākos maršrutos."

Portāls "Delfi", lai noskaidrotu, kā pasažieriem rīkoties šādā situācijā, sazinājās ar Rīgas pašvaldības uzņēmumu "Rīgas Satiksme".

"Sabiedriskais transports katru dienu pārvadā vairāk kā 400 tūkstošus pasažieru. Tie mēdz būt dažādi, un diemžēl starp tiem var gadīties arī kāds agresīvi noskaņots pasažieris. Domājot par pasažieru drošību, "Rīgas satiksme" ir izveidojusi meitas uzņēmumu "Rīgas Acs", kuras uzdevums tuvāko gadu laikā ir aprīkot sabiedriskā transporta līdzekļus ar video novērošanas kamerām un citiem drošības un informācijas līdzekļiem. Kamēr šis projekts ir izstrādes un ieviešanas stadijā, pamanot kādus draudus sabiedriskajā transportā, pasažierim ir jāzvana vai nu policijai, vai arī jāziņo attiecīgā transporta līdzekļa vadītājam, kurš sazinās ar centrālo dispečeru un izsauc policiju vai apsardzes dienestu," pastāstīja "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!