9.maijā Uzvaras parkā sākušās 69.gadadienas, kopš sakauta Hitleriskā Vācijā, svinības. Laikapstākļi ir burvīgi - pavasara saule un siltums.

Piektdien pasākums pie Uzvaras parkā sākās ar Rīgas vadības, Saeimas un Eiroparlamenta deputātu ziedu nolikšanu pie Uzvaras pieminekļa, tāpat ziedus nolika diplomāti. Jāatzīmē, ka diplomātu skaits, kuri pie pieminekļa nolika ziedus, ir mazāks nekā iepriekšējos gados.

Šajā gadā ziedus pie pieminekļa kritušajiem nolika Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Ķīnas vēstniecību delegācijas. Ukrainas vēstniecība, acīmredzot, notikumu dzimtenē dēļ, šogad pasākumu par godu uzvarai, ko izcīnījuši arī viņu tēvi un vectēvi, nolēmusi ignorēt. Tāpat nepiedalījās arī Azerbaidžānas un Uzbekistānas vēstniecības.

Interesanti, ka Vešņakova kungs ziedus pie pieminekļa nolika kopā ar Ķīnas vēstnieku, tādējādi norobežojoties no Baltkrievijas un Kazahstānas vēstniekiem. Acīmredzot, tādā veidā Krievijas vēstnieks deva netiešu mājienu par gaidāmo savas valsts tālāku ģeopolitisko virzību. Nav jau noslēpums, ka tieši Ķīna izrāda nopietnu starptautisku atbalstu Krievijas politikai pēdējos mēnešos.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti restorāna apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!